X

Εντάλματα σύλληψης για το σκάνδαλο του ΤΤ

Εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί για στελέχη της διοίκησης του ΤΤ την περίοδο 2006-2011 και για γνωστούς επιχειρηματίες για το μεγάλο σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Δύο άτομα έχουν συλληφθεί.

Ant1news



Της Έρρικας Βαλλιάνου

Η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Ράικου άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και ο ανακριτής διαφθοράς εξέδωσε εντάλματα για τη σύλληψη μελών της διοίκησης του Ταμιευτηρίου από το διάστημα 2006 έως το 2011, καθώς και για τη σύλληψη γνωστών επιχειρηματιών.

Η εισαγγελία βασίστηκε σε πορίσματα της Τράπεζας της Ελλάδος και της Αρχής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, που αναφέρουν ότι το διάστημα αυτό το ΤΤ έδωσε σε επιχειρηματίες επισφαλή δάνεια και εκτιμάται ότι το ελληνικό Δημόσιο και τράπεζες ζημιώθηκαν τουλάχιστον με 500 εκατ. ευρώ.

Ανάμεσα στις περιπτώσεις που αναφέρονται είναι και η περίπτωση Καρούζου, όπου εκεί φέρεται ότι δόθηκαν πολλά δάνεια σε εταιρείες του προφυλακισμένου επιχειρηματία και η ζημία ανέρχεται στα 300 εκατ. ευρώ.

Αρχικά έγινε η σύλληψη ενός πρώην γενικού διευθυντή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη μεγαλοεπιχειρηματίας, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Ο γνωστός επιχειρηματίας βρισκόταν σε ιδιωτικό νοσοκομείο όταν συνελήφθη. Οι γιατροί αναμένεται να τον εξετάσουν εκ νέου και από την ιατρική γνωμάτευση θα κριθεί για το αν θα παραμείνει φρουρούμενος σε νοσοκομείο ή θα μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ.