X

Σε απολογία καλείται και η σύζυγος του Ευσταθίου

Κλήση σε απολογία και στην Ειρήνη Ευσταθίου, σύζυγο του Παναγιώτη Ευσταθίου, απέστειλε ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση για τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα.

Ant1news

Της Έρρικας Βαλλιάνου

Η Ειρήνη Ευσταθίου καλείται σε απολογία για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα καθώς διατηρούσε κοινούς λογαριασμούς με τον σύζυγό της.

Εν τω μεταξύ, για «μίζες» που δόθηκαν και μετά το 2005 για τα εξοπλιστικά, φέρεται να μίλησε στην απολογία του στον ανακριτή ο εκπρόσωπος γερμανικής εταιρείας Παναγιώτης Ευσταθίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ευσταθίου ρωτήθηκε από τον ανακριτή για το πότε έγιναν χρονικά οι πληρωμές, κατόπιν υπόδειξης της STN ATLAS, για το πρόγραμμα των υποβρυχίων και του ASRAD και φέρεται να απάντησε:  

«Αν θυμάμαι καλά, για τα υποβρύχια οι πληρωμές έγιναν το 2002-2003 και για το ASRAD το 2001... Από το 2001 ως το 2005 δόθηκαν περίπου 3 εκ. ευρώ και για τα δύο προγράμματα. Από το 2005 και μετά, συνολικά 5 εκ. ευρώ και για τα δύο».

Την ίδια ώρα, ο Αντώνης Κάντας μέσω του συνηγόρου του παρέδωσε στην ανάκριση νέες κινήσεις λογαριασμών με μίζες και συγκεκριμένα τραπεζικό λογαριασμό στην UBP της Γενεύης με 350.000 ευρώ από την off shore  ΟΞΥΛΟΣ,  συμφερόντων Δημήτρη Παπαχρήστου, και από λογαριασμό της BNP Paribaς ποσό ύψους 80.000 ευρώ από τον Παναγιώτη Ευσταθίου.