X

Κατηγορίες «φωτιά» για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Στον πρώην πρόεδρο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελο Φιλιππίδη επιρρίπτει βαριές ευθύνες  το εισαγγελικό πόρισμα για την υπόθεση των επισφαλών δανείων.

Ant1news



Για τον Άγγελο Φιλιππίδη οι εισαγγελικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα για τη σύλληψή του, ενώ στο πόρισμα αναφέρονται τα ονόματα άλλων 30 εμπλεκομένων προσώπων στην υπόθεση για τα οποία έχουν ασκηθεί κακουργηματικές ποινικές διώξεις για αδικήματα που επισύρουν ακόμη και ισόβια.

Η εισαγγελέας στο πόρισμα της σχετικά με τον Άγγελο Φιλιππίδη αναφέρει μεταξύ άλλων ότι επί των  ημερών του έγιναν δανειοδοτήσεις κατά παρέκκλιση των διαδικασιών που προβλέπονται για την αποφυγή πιστωτικού κινδύνου.

Παράλληλα, ότι λειτούργησε καταχρηστικά για να αυξήσει την περιουσία τρίτων και συγκεκριμένα επιχειρηματιών, βλάπτοντας την περιουσία του δημοσίου, καθώς και ότι παραπλάνησε μέλη του ΔΣ του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου προκειμένου να πετύχει την έγκριση της συμμετοχής του ΤΤ στη θυγατρική του ομίλου DEMKO εταιρεία BestLine.

Όπως αναφέρεται στο πόρισμα σε λογαριασμούς του Άγγελου Φιλιππίδη βρέθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά που δεν δικαιολογούνται, ο οποίος από το 2008 μέχρι το 2012 αύξησε σημαντικά την περιούσια του με χρήματα άγνωστης προέλευσης. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι βρέθηκαν ύποπτα εμβάσματα ύψους 6 εκατ. ευρώ.

Ανάμεσα στους κατηγορουμένους βρίσκεται, σύμφωνα με το πόρισμα, και η νυν πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασία Σακελλαρίου, που διώκεται για απιστία. Ωστόσο, την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο της κ. Σακελλαρίου εξέφρασε με δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ενώ ανακοίνωση με διευκρινίσεις για τις κινήσεις της κ. Σακελλαρίου εξέδωσε και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Μέχρι στιγμής έχουν εκτελεστεί τα 4 από τα 7 εντάλματα σύλληψης που έχουν εκδοθεί για την υπόθεση. Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη έλαβε ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, που νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ιδιωτική κλινική. Με δήλωσή του ο κ. Κοντομηνάς απέρριψε όλες τις κατηγορίες.

Παράλληλα συνελήφθησαν ο τέως αναπληρωτής διευθυντής του ταχυδρομικού ταμιευτηρίου Μάριος Βαρότσης που θα απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, και ακόμη δυο υψηλόβαθμα στελέχη ο Χαράλαμπος Γιαγκούδης που έλαβε επίσης προθεσμία 72 ωρών, αλλά και η Φωτεινή Κρέστα.

Σε απολογία για κακουργήματα καλούνται επίσης από τις αρχές ο επιχειρηματίας και κάτοικος Λονδίνου Κυριάκος Γριβέας με τη σύζυγό του Αναστασία Βάτσικα.

Μεταξύ των κατηγορούμενων στην υπόθεση είναι και ο έγκλειστος στον Κορυδαλλό για την υπόθεση της Proton Bank Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, που φέρεται να δανειοδοτήθηκε με ποσό 100 εκατομμυρίων με άκρως ευνοϊκούς όρους. Ο Άγγελος Φιλιππίδης μίλησε στο Πρωινό ΑΝΤ1 την Παρασκευή σχετικά με το ένταλμα σύλληψής του για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και επανέλαβε ότι θα επιστρέψει στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα για να καταθέσει.

Από την πλευρά του, ο προφυλακισμένος για άλλη υπόθεση επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, αρνείται κάθε εμπλοκή του. «Τα περί προσωπικής εμπλοκής μου σε υπόθεση επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου είναι ανυπόστατα και συκοφαντικά», αναφέρει σχετικά και τονίζει πως «το Κοινό ομολογιακό Δάνειο του Τ.Τ προς την εταιρεία Alapis αφορά σε χρονικό διάστημα κατά το οποίο δεν είχα απολύτως καμία σχέση με τη διοίκησή της, διατηρώντας μόνο μικρό ποσοστό στη μετοχική της σύνθεση». «Η εμπλοκή συνεπώς του ονόματός μου γίνεται καθαρά για λόγους εντυπώσεων και μόνον. Η δικαιοσύνη καλείται να φέρει στο φως την αλήθεια», κατέληξε.