X

Σε εξέλιξη η πολύωρη απολογία Μπούκουρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πολύωρη απολογία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Στάθη Μπούκουρα ενώπιον των αρμοδίων ανακριτριών.

Ant1news

Ο Στάθης Μπούκουρας απολογείται σχετικά με τις κατηγορίες για τα κακουργήματα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Χθες, οι ανακρίτριες, αλλά και ο εισαγγελέας έκριναν Γερμενή και Ηλιόπουλο προφυλακιστέους και αναμένεται η μεταγωγή τους στον Κορυδαλλό, αφού σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης "ως βουλευτές είχαν αυξημένη ευθύνη για την κατεύθυνση που δινόταν σε δράσεις του κόμματος, με κύρια χαρακτηριστικά την ξενοφοβία και τον ρατσισμό".

Οι πληροφορίες λένε ότι έντονος διάλογος ακούσθηκε μεταξύ ανακρίτριας και κατηγορούμενου βουλευτή για το θέμα των μεταναστών, καταλήγοντας η ανακρίτρια να του πει "οι απόψεις σας μπορούσαν να ακουστούν στη Βουλή, όχι μαχαίρια στις γειτονιές μεταναστών".

Στο σκεπτικό της απόφασης για την προφυλάκισή τους, αναφέρεται ακόμη ότι "ο πολιτικός σχηματισμός είχε συγκεκριμένη δομή με σκοπούς που περιλαμβάνουν έκνομες ενέργειες". Από τις ανακρίτριες αξιολογήθηκαν τα στοιχεία από προστατευόμενους μάρτυρες, αλλά και θύματα ρατσιστικών επιθέσεων, που κάνουν αναφορές στους συγκεκριμένους βουλευτές.

Ειδικότερα, για τον Γερμενή επιλήψιμες κρίθηκαν εμπρηστικές ομιλίες του και θεωρήθηκε ως ιδεολογικός καθοδηγητής, ενώ για τον Ηλιόπουλο αξιολογήθηκαν επιθέσεις σε πάγκους αλλοδαπών και η στάση του στη Βουλή σε ανάλογα θέματα.

Επεισόδια ξέσπασαν έξω από το Εφετείο περί τα μεσάνυχτα, μετά την απόφαση για προφυλάκιση των δύο βουλευτών, Γιώργου Γερμενή και Παναγιώτη Ηλιόπουλου. Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους, μέλη της Χρυσής Αυγής, επιτέθηκαν με υβριστικά συνθήματα κατά των δικαστών, κατά της κυβέρνησης, αλλά και εκσφενδόνισαν αντικείμενα εναντίον δημοσιογράφων που μετέδιδαν την είδηση.