X

Προφυλακιστέος ο Στάθης Μπούκουρας

Στις φυλακές οδηγείται και ο Στάθης Μπούκουρας, καθώς μετά τους Ηλιόπουλο και Γερμενή κρίθηκε επίσης προφυλακιστέος με απόφαση ανακριτών και εισαγγελέα.

Ant1news


Ο Στάθης Μπούκουρας με τη μαραθώνια απολογία του, με υπόμνημα που κατέθεσε και φέρεται να δήλωσε κατηγορηματικά αθώος, φαίνεται ότι δεν έπεισε και έτσι θα οδηγηθεί στις φυλακές Ναυπλίου. Ο ίδιος υποστήριξε ότι "η δίωξη του είναι πολιτική και «βάλλεται» στο πλαίσιο μιας τεράστιας επικοινωνιακής εκστρατείας κατά του κόμματός του".

Επίσης τόνισε ότι "ουδέποτε έλαβε μέρος σε «εκδηλώσεις ρατσιστικής βίας» και ότι η μοναδική επίθεση κατά μεταναστών που έχει αναφερθεί στην περιοχή της Κορινθίας από το σχολείο μεταναστών, έγινε σε χρόνο κατά τον οποίο ο ίδιος δεν κατοικούσε στην Κόρινθο".

Σκληρή χαρακτήρισε την απόφαση για προφυλάκιση και ατυχή την διαδικασία  ο συνήγορος του Στάθη Μπούκουρα, Αλέξης Κούγιας."Οι ανακρίτριες πήραν την απόφαση χωρίς να μας κοιτάξουν στα μάτια" δήλωσε ο γνωστός ποινικολόγος, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι ο εντολέας του θα απαλλαγεί στο δικαστήριο.

Προφυλακιστέοι και οι Γερμενής - Ηλιόπουλος

Χθες, οι ανακρίτριες, αλλά και ο εισαγγελέας έκριναν Γερμενή και Ηλιόπουλο προφυλακιστέους και αναμένεται η μεταγωγή τους, τη Δευτέρα, στον Κορυδαλλό, ενώ πλέον βρίσκονται όλοι τους στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης "ως βουλευτές είχαν αυξημένη ευθύνη για την κατεύθυνση που δινόταν σε δράσεις του κόμματος, με κύρια χαρακτηριστικά την ξενοφοβία και τον ρατσισμό".

Οι πληροφορίες λένε ότι έντονος διάλογος ακούσθηκε μεταξύ ανακρίτριας και κατηγορούμενου βουλευτή για το θέμα των μεταναστών, καταλήγοντας η ανακρίτρια να του πει "οι απόψεις σας μπορούσαν να ακουστούν στη Βουλή, όχι μαχαίρια στις γειτονιές μεταναστών".

Στο σκεπτικό της απόφασης για την προφυλάκισή τους, αναφέρεται ακόμη ότι "ο πολιτικός σχηματισμός είχε συγκεκριμένη δομή με σκοπούς που περιλαμβάνουν έκνομες ενέργειες". Από τις ανακρίτριες αξιολογήθηκαν τα στοιχεία από προστατευόμενους μάρτυρες, αλλά και θύματα ρατσιστικών επιθέσεων, που κάνουν αναφορές στους συγκεκριμένους βουλευτές.

Ειδικότερα, για τον Γερμενή επιλήψιμες κρίθηκαν εμπρηστικές ομιλίες του και θεωρήθηκε ως ιδεολογικός καθοδηγητής, ενώ για τον Ηλιόπουλο αξιολογήθηκαν επιθέσεις σε πάγκους αλλοδαπών και η στάση του στη Βουλή σε ανάλογα θέματα.

Επεισόδια έξω από το Εφετείο

Επεισόδια ξέσπασαν έξω από το Εφετείο περί τα μεσάνυχτα, μετά την απόφαση για προφυλάκιση των δύο βουλευτών, Γιώργου Γερμενή και Παναγιώτη Ηλιόπουλου. Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους, μέλη της Χρυσής Αυγής, επιτέθηκαν με υβριστικά συνθήματα κατά των δικαστών, κατά της κυβέρνησης, αλλά και εκσφενδόνισαν αντικείμενα εναντίον δημοσιογράφων που μετέδιδαν την είδηση.

«Έκτροπα εντός εισαγωγικών» χαρακτήρισε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης τους προπηλακισμούς σε βάρος δημοσιογράφων, από υποστηρικτές του κόμματος.