X

Το δρόμο της φυλακής παίρνουν Μπούκουρας, Ηλιόπουλος και Γερμενής

Το δρόμο της φυλακής παίρνουν σήμερα οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Μπούκουρας, Ηλιόπουλος και Γερμενής, καθώς κρίθηκαν προφυλακιστέοι με απόφαση ανακριτών και εισαγγελέα.

Ant1news

Ο Γιώργος Γερμενής και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος οδηγήθηκαν λίγο μετά τις 10.00 το πρωί στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ ο Στάθης Μπούκουρας μετά τη χθεσινή μαραθώνια απολογία του, πήρε το δρόμο για τις φυλακές Ναυπλίου. Και οι τρεις πέρασαν τη νύχτα τους στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις ανακρίτριες αξιολογήθηκαν τα στοιχεία από προστατευόμενους μάρτυρες, αλλά και θύματα ρατσιστικών επιθέσεων, που κάνουν αναφορές στους συγκεκριμένους βουλευτές. Ειδικότερα, για τον Γερμενή επιλήψιμες κρίθηκαν εμπρηστικές ομιλίες του και θεωρήθηκε ως ιδεολογικός καθοδηγητής, ενώ για τον Ηλιόπουλο αξιολογήθηκαν επιθέσεις σε πάγκους αλλοδαπών και η στάση του στη Βουλή σε ανάλογα θέματα.

Σκληρή χαρακτήρισε την απόφαση για προφυλάκιση και ατυχή την διαδικασία ο συνήγορος του Στάθη Μπούκουρα, Αλέξης Κούγιας.«Οι ανακρίτριες πήραν την απόφαση χωρίς να μας κοιτάξουν στα μάτια», δήλωσε ο γνωστός ποινικολόγος, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι ο εντολέας του θα απαλλαγεί στο δικαστήριο.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Κούγιας τόνισε «Πρώτη φορά βλέπω στην δικαιοσύνη να εμπλέκεται η πολιτική. Δε θα πάρω θέση για τους υπόλοιπους. Υπάρχουν κατηγορούμενοι μέσα στη δικογραφία που δικαίως κατηγορούνται».