X

Στις φυλακές οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Πίσω από τα κάγκελα της φυλακής οδηγήθηκαν την Δευτέρα οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, που κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Ant1news

Στις φυλακές Κορυδαλλού, στην ίδια πτέρυγα που βρίσκονται ήδη προφυλακισμένοι οι Μιχαλολιάκος, Παππάς και Λαγός, οδηγήθηκαν τη Δευτέρα άλλοι δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος κρίθηκαν προφυλακιστέοι για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Προφυλακιστέος κρίθηκε και ο Στάθης Μπούκουρας, ο οποίος όμως οδηγήθηκε στις φυλακές Ναυπλίου.

Και οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής κρίθηκαν ύποπτοι για την τέλεση νέων αδικημάτων, γι αυτό και αποφασίστηκε η προφυλάκισή τους.  Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, και οι τρεις φαίνεται πως δρούσαν στο πλαίσιο δομημένης εγκληματικής οργάνωσης, στην οποία οι μπορούσαν να δίνουν εντολές σε κατώτερα στελέχη.  

Στο μεταξύ, με αφορμή τις δηλώσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, έξω από τη Βουλή για τις προφυλακίσεις τριών μελών του κόμματός του, συνεργάτες του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, επισήμαναν ότι   ο υπουργός περιβάλει με απόλυτη εμπιστοσύνη την Ελληνική  Δικαιοσύνη και εν προκειμένω τις δύο ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, αλλά με την ίδια εμπιστοσύνη περιβάλλει  και όλους τους δικαστικούς λειτουργούς που χειρίζονται υποθέσεις δημοσίου ενδιαφέροντος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η ανακρίτρια Ιωάννα Κλάπα υπάκουσε σε  «άνωθεν πολιτική εντολή» και διάταξε τη προφυλάκιση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Στάθη Μπούκουρα.

Παράλληλα,  ο βουλευτής της ΧΑ ανέφερε ότι η κ. Κλάπα ζήτησε την  προφυλάκιση των βουλευτών χωρίς στοιχεία, επειδή φέρεται να είναι σύζυγος ιδρυτικού στελέχους της ΔΗΜΑΡ.