X

Εγκέφαλος της απαγωγής του Καραμολέγκου υποστήριξε ότι είναι ο 37χρονος Μολδαβός

Ότι εκείνος σκέφτηκε και σχεδίασε την απαγωγή του Μανώλη Καραμολέγκου υποστήριξε ενώπιον της ανακρίτριας ο 37χρονος Μολδαβός.

Ant1news

Της Λίας Κοντοπούλου

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια οι 2 Μολδαβοί δράστες της απαγωγής του επιχειρηματία Μανώλη Καραμολέγκου.

Ο 37χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος κρατούσε όμηρο τον επιχειρηματία σε κρησφύγετο στην Κερατέα και στη συνέχεια παραδόθηκε στις αρχές, ακολουθώντας στο Αστυνομικό τμήμα τον Μανώλη Καραμολέγκο, υποστήριξε πως αυτός ήταν ο εγκέφαλος του σχεδίου.

Ζήτησε τη συνδρομή του 27χρονου συγκατηγορούμενού του και ενός ακόμα ατόμου, που διαφεύγει της σύλληψης για να υλοποιήσουν το σχέδιο της απαγωγής. Ενώπιον της Ανακρίτριας επανέλαβε πως πείστηκε από τον επιχειρηματία ότι οι συνεργοί του είχαν ήδη πέσει στα χέρια των αρχών και πήρε την απόφαση να παραδοθεί.

Ο έτερος συνεργός του ομολόγησε τη συμμετοχή του στην απαγωγή, αν και αρχικά είπε πως δεν γνώριζε τίποτα για τα σχέδια του 37χρονου.

Αναζητείται ο τρίτος δράστης

Και οι δύο αναφέρθηκαν στη συμμετοχή και τρίτου ατόμου στην απαγωγή, που η αστυνομία εκτιμά πως είναι αλβανικής καταγωγής και αναζητείται, ωστόσο υποστήριξαν ότι έχασαν τα ίχνη του από την πρώτη στιγμή που έπιασαν όμηρο τον επιχειρηματία, καθώς διέφυγε, έχοντας αρπάξει το χαρτοφύλακά του που περιείχε περίπου 6 χιλιάδες ευρώ.   

Οι δύο συλληφθέντες ζήτησαν συγγνώμη για την πράξη τους και παραδέχθηκαν ότι ήταν λάθος.