X

Την ενοχή του Θεοφίλου πρότεινε η Εισαγγελέας

Την ενοχή του Τάσου Θεοφίλου για τη ληστεία μετά φόνου στην Πάρο το καλοκαίρι του 2012 ζήτησε η Εισαγγελέας.

Ant1news

Της Λίας Κοντοπούλου

Την ενοχή του Τάσου Θεοφίλου για τη ληστεία μετά φόνου στην Πάρο το καλοκαίρι του 2012 και για συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης ζήτησε στην αγόρευσή της η Εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Ο νεαρός που αρνείται τις κατηγορίες και μάλιστα στην απολογία του υποστήριξε πως την ημέρα της ληστείας βρισκόταν στην Αθήνα και πως δεν έχει καμία σχέση με την οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», καθώς τους χωρίζουν ιδεολογικές διαφορές, βρίσκεται στο εδώλιο ως ο δράστης της ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας στην Πάρο, ο οποίος στη συνέχεια σκότωσε έναν 53χρονο ταξιτζή που είχε προσπαθήσει να τον εμποδίσει.

Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της υποστήριξε ότι η εξέταση του DNA που βρέθηκε στο καπέλο που άφησε πίσω του ένας από τους ληστές «δηλώνει πέρα από κάθε λογική αμφιβολία ότι το γενετικό υλικό προέρχεται από τον κατηγορούμενο», ενώ σημείωσε ότι ο Θεοφίλου παρουσίασε όψιμα τα άλλοθί του και όχι κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, ενώ εξέφρασε τη θλίψη της για το γεγονός ότι «στο εδώλιο βρίσκεται ο νεαρός κατηγορούμενος υψηλοτάτου πνευματικού επιπέδου και υψηλού IQ».

Παράλληλα, για τη συμμετοχή του Θεοφίλου στη Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς είπε ότι ο κατηγορούμενος δεν εξασκούσε κάποιο επάγγελμα και δεν είχε σταθερό τόπο διαμονής, «πιθανώς για να καλύπτει τα ίχνη του», ενώ υποστήριξε ότι «ο ρόλος του στους Πυρήνες αρχικά ήταν υποστηρικτικός, αλλά μετά τη ληστεία της Πάρου εξελίχθηκε σε πρωταρχικό».

Αναλυτικά, η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του Τάσου Θεοφίλου για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, της ληστείας με καλυμμένα χαρακτηριστικά, της οπλοφορίας και οπλοχρησίας, της αποδοχής προϊόντος εγκλήματος, της κατ΄ εξακολούθηση πλαστογραφίας δημοσίου εγγράφου, της συγκρότησης τρομοκρατικής οργάνωσης, της προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών και όπλων.

Αντιθέτως, ζήτησε την απαλλαγή του για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, της διακεκριμένης κλοπής και τις λοιπές κατηγορίες πλαστογραφίας.