X

Νομικό «παιχνίδι» για να μην προφυλακιστεί ο Άγγελος Φιλιππίδης

Σε μαραθώνιο επιδίδονται οι δικηγόρου του πρώην προέδρου του ΤΤ, προκειμένου να αποφευχθεί η προφυλάκισή του.

Ant1news

Της Έρρικας Βαλλιάνου

Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί οι συνήγοροι του Άγγελου Φιλιππίδη, Θανάσης Βαρλάμης και Γιώργος Παπαϊωάννου, προκειμένου να αποδείξουν ότι ο πρώην πρόεδρος του ΤΤ ήρθε με τη θέλησή του στην Ελλάδα και δεν πρόκειται για διοικητική απέλαση.

Έτσι, δίνουν στη δημοσιότητα όχι μόνο τη φωτογραφία του Φιλιππίδη ότι φεύγει από την Κωνσταντινούπολη, κρατώντας ο ίδιος στα χέρια του το διαβατήριό του , αλλά και επικυρωμένο από την ασφάλεια Κωνσταντινούπολης το έγγραφο στο οποίο ο ίδιος με το χέρι του έχει γράψει στα αγγλικά ότι επιθυμεί να έρθει στην Αθήνα για να απολογηθεί αμέσως στις ελληνικές δικαστικές αρχές.

Το έγγραφο αυτό είναι η αίτηση που έκανε η δικηγόρος του Άγγελου Φιλιππίδη προς το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας με το οποίο ζητάει να εκτελεστεί η απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου για τον πελάτη της και εκείνος να φύγει για Αθήνα. Το έγγραφο αυτό έχει τη σφραγίδα που λέει "πρωτότυπο αντίγραφο" και απο κάτω γράφει ‘Τμήμα Αλλοδαπών’ χειρόγραφα, ενώ έχει κι έναν αριθμό, πιθανότατα πρωτοκόλλου. 

 

Αντίθετα, το υπουργείο Εξωτερικών αλλά και οι αρμόδιοι εισαγγελείς Εφετών συνιστούν να περιμένουμε την επίσημη μετάφραση των τουρκικών εγγράφων προκειμένου να αποδειχτεί ότι πρόκειται για απέλαση.

Όλα αυτά παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο μέχρι τη Δευτέρα, οπότε και θα απολογηθεί ο Άγγελος Φιλιππίδης και θα αποφασιστεί αν θα προφυλακιστεί ή όχι διότι, αν οικειοθελώς ήρθε στη χώρα μας, αυτό μετρά πολύ για τον ανακριτή, διαφορετικά να υπενθυμίζουμε ότι η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου είχε προτείνει μόνο για τον Φιλιππίδη ένταλμα σύλληψης επειδή τον θεωρούσε ύποπτο φυγής.