X

Απολογείται ο Άγγελος Φιλιππίδης

Ενώπιον του ανακριτή βρίσκεται αυτήν την ώρα ο πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιππίδης.

Ant1news

Ο κατηγορούμενος για απιστία και άμεση συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα για δανειοδοτήσεις που χορήγησε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα θέσει υπόψη του ανακριτή Διαφθοράς Γ. Ανδρεάδη ογκώδες υπόμνημα, μέσω του οποίου θα επιχειρήσει να αποδομήσει το βαρύ κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του αλλά και να πείσει ότι δεν είναι ύποπτος φυγής, ώστε να μην κριθεί προφυλακιστέος.

«Θα δώσω τη μάχη για το αυτονόητο. Εάν χάσω, τότε οι δικαστές να δίνουν τα δάνεια», είπε κατά την είσοδό του στον ανακριτή ο Άγγελος Φιλιππίδης.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου υποστήριξε τόσο κατά την προσαγωγή του στη ΓΑΔΑ, όσο και κατά την μεταγωγή του στην Ευελπίδων ότι παραδόθηκε και δεν απελάθηκε. «Αφέθηκα ελεύθερος από την τουρκική αστυνομία και επέστρεψα οικειοθελώς, πριν βγει το δεύτερο ένταλμα, όπως είχα υποσχεθεί. Ότι υπόσχομαι το κάνω», δήλωσε εξερχόμενος από τη ΓΑΔΑ.

Ελληνικές διπλωματικές και δικαστικές πηγές αντέτειναν ότι ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τις αρμόδιες τουρκικές αρχές προκειμένου να απελαθεί ο Άγγελος Φιλιππίδης για να επιστρέψει αναγκαστικά στην Ελλάδα και να συλληφθεί.

Οι Έλληνες δικηγόροι του Άγγελου Φιλιππίδη πάντως δημοσιοποίησαν και φωτογραφία του, λίγο πριν την επιβίβασή του στο αεροπλάνο, στην οποία εμφανίζεται να κρατάει το διαβατήριο στα χέρια.