X

Διάσκεψη ανακριτή-εισαγγελέα για να αποφασίσουν για τον Φιλιππίδη

Αυτή την ώρα γίνεται διάσκεψη του ανακριτή διαφθοράς και της εισαγγελέως προκειμένου να αποφασίσουν αν θα κριθεί ή όχι προφυλακιστέος ο Άγγελος Φιλιππίδης.

Ant1news



Της Έρρικας Βαλλιάνου

Η απολογία του πρώην διοικητή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελου Φιλιππίδη, που βρισκόταν από το πρωί ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς, ολοκληρώθηκε και πλέον γίνεται διάσκεψη μεταξύ του ανακριτή Γιώργου Ανδρεάδη και της εισαγγελέως Μαρίας Αυγήτα για να αποφασιστεί αν θα κριθεί ή όχι προφυλακιστέος.

Με ένα ογκώδες υπόμνημα, που έθεσε υπόψη του ανακριτή, ο κ. Φιλιππίδης επιχειρεί να αποδομήσει το βαρύ κατηγορητήριο, που έχει συνταχθεί σε βάρος του αλλά και να πείσει ότι δεν είναι ύποπτος φυγής, ώστε να μην κριθεί προφυλακιστέος.

Ο πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που βρίσκεται ενώπιον των δικαστικών αρχών από την περασμένη Τετάρτη, είναι αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες που αφορούν τα αδικήματα της απιστίας και της άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα σχετικά με τα δάνεια που χορηγήθηκαν επί διοίκησης του σε επιχειρηματίες.