X

Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση ο Άγγελος Φιλιππίδης

Ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 2.000.000 ευρώ αφέθηκε μετά την πολύωρη απολογία του ο πρώην επικεφαλής του Τ.Τ, Άγγελος Φιλιππίδης.

Ant1news

Στον Άγγελο Φιλιππίδη επιβλήθηκαν ακόμα οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα.

Ο κατηγορούμενος για απιστία και απάτη, ξεκίνησε να απολογείται περίπου στις 10.00 το πρωί έχοντας παραδώσει στον ανακριτή της υπόθεσης υπόμνημα 300 σελίδων, με το οποίο αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι για τη χορήγηση των επίμαχων δανείων η Τράπεζα είχε εγγυήσεις και εξασφαλίσεις.

 «Ο ανακριτής έκρινε πως ο Άγγελος Φιλιππίδης ήρθε εκουσίως στην χώρα και όχι με απέλαση» δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο εκ των συνηγόρων του πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Γιώργος Παπαϊωάννου.

Τι υποστηρίζει στο υπόμνημά του ο Άγγελος Φιλιππίδης 

Ο πρώην επικεφαλής του ΤΤ, στο υπόμνημα του, αρνείται ότι χορηγήθηκαν επί των ημερών του δάνεια χωρίς εγγυήσεις. Ειδικότερα για τη χρηματοδότηση των 100 εκατομμυρίων ευρώ προς την εταιρεία ALAPIS και στον προφυλακισμένο επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη υποστηρίζει χαρακτηριστικά: «Όταν χορηγήθηκε το δάνειο η εταιρεία είχε ήδη κάνει Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου κοντά €400 εκατομμύρια και επομένως δεν υπήρχε πρόβλημα».

Ακόμη στο 300 σελίδων απολογητικό υπόμνημα του, ο Άγγελος Φιλιππίδης αντικρούει τις κατηγορίες που του αποδίδονται και για την δανειοδότηση με 19,5 εκατομμύρια ευρώ της εταιρείας του ζεύγους Γριβέα-Βάτσικα. «Όταν χρηματοδοτήθηκε η εταιρεία ήταν ενεργή και είχε πολλές χρηματοροές», επισημαίνει.

Χαρακτηρίζει, δε, κερδοφόρα εξαγορά της εταιρείας BESTLINE από τον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά, και παράνομη τη δίωξη του για τα δάνεια 104 εκατομμυρίων ευρώ προς τις εταιρείες του εφοπλιστή Παναγιώτη Ευθυμίου.

Για την προσωπική του περιουσία και κυρίως για τους τραπεζικούς του λογαριασμούς, για τους οποίους γίνεται και σχετική αναφορά στο πόρισμα της εισαγγελέως διαφθοράς, ο Άγγελος Φιλιππίδης υποστηρίζει ότι τα χρήματα είναι νόμιμα και προέρχονται από την 20ετή επιχειρηματική του δραστηριότητα.