X

Συγκρότηση της ολομέλειας Εφετών για την υπόθεση των τεσσάρων Τούρκων

Να ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή, λόγω της σοβαρότητάς της, η υπόθεση των τούρκων που συνελήφθησαν με όπλα στου Γκύζη, ζητά η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Ant1news

Της Έρρικας Βαλλιάνου

Η Ευτέρπη Γκουτζαμάνη ζητά παράλληλα τη σύγκληση της Ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών που θα επιλέξει τον εφέτη ο οποίος και θα συνεχίζει την ανάκριση για την  υπόθεση των συλληφθέντων που κατηγορούνται στην Τουρκία για τρομοκρατικές ενέργειες.

Την περασμένη Παρασκευή οι τέσσερις Τούρκοι προφυλακίστηκαν αφού οδηγήθηκαν στη 10η τακτική ανακρίτρια και στην ουσία αρνήθηκαν να απολογηθούν.

Αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της συγκρότησης τρομοκρατικής οργάνωσης, της κατασκευής και προμήθειας εκρηκτικών προς εξυπηρέτηση σκοπών τρομοκρατίας, της πλαστογραφίας και τη διακεκριμένης οπλοκατοχής.

Υπενθυμίζεται ότι κατόπιν σχετικής Διάταξης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι φωτογραφίες και τα στοιχεία ταυτότητας των τεσσάρων αλλοδαπών, υπηκόων Τουρκίας, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 10 Φεβρουαρίου 2014 στην Αθήνα, έχοντας στην κατοχή τους οπλισμό και εκρηκτικές ύλες.