X

Τι οδήγησε στο αίτημα για άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Τα στοιχεία «φωτιά» που οδήγησαν τις ανακρίτριες να ζητήσουν την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Ant1news

Της Έρρικας Βαλλιάνου

Σε τουλάχιστον 115 μάρτυρες στηρίζονται οι ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου οι οποίες και ζητούν την άρση της ασυλίας όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει θεωρούνται καταλυτικά, όπως και υλικό που έχει κατασχεθεί  για την λειτουργία της οργάνωσης αλλά και τη δράση της.

Μέχρι και για ναρκωτικά προκύπτουν ευθύνες για τον Νίκο Μίχο, ενώ για τον προφυλακισμένο υπαρχηγό Χρήστο Παππά, προκύπτει ότι διατηρούσε στο προσωπικό του αρχείο δύο εκκλησιαστικά βιβλία βυζαντινών αρχαιοτήτων που χρονολογούνται από το 1830 και εμπίπτουν στον νόμο περί αρχαιοτήτων.

Οι ανακρίτριες έχουν αδιάσειστα στοιχεία ότι η οργάνωση, που ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ‘80 από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, είχε πάντα χαρακτήρα ιδεολογικής καθοδήγησης προς τον εθνικοσοσιαλισμό, με αναφορές στο Γ Ράιχ, τον Χίτλερ και τα SS.

Η Χρυσή Αυγή φέρεται να διαθέτει κάθετη ιεραρχική δομή, με βάση την κατανομή καθηκόντων και αρμοδιοτήτων, διάδοση θέσεων και ιδεών και εκπαίδευση νέων μελών. Όπως προκύπτει από καταθέσεις οικονομικών μεταναστών που έχουν δεχθεί κατ επανάληψη την εγκληματική δράση μελών της οργάνωσης, υπήρχε στρατιωτική δομή ανάμεσα στα μέλη, που μετείχαν σε παρελάσεις με στρατιωτικό βηματισμό με τα ίδια ρούχα, με σήμα τον μαίανδρο και προχωρούσαν πάντα συντεταγμένα.

Για τη στρατιωτική δομή της οργάνωσης οι ανακρίτριες επικαλούνται έγγραφα, αλλά και βίντεο, καθώς και φωτογραφίες όπου βουλευτές χαιρετούν ναζιστικά, ενώ σημαντικό στοιχείο που ανέκυψε από την ανάκριση είναι ότι: Τα μέλη κάθε τοπικής οργάνωσης καλούνται σε κάθε δράση ή εκδήλωση με sms που έχουν εμπιστευτική διαβάθμιση, όπως προέκυψε από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των κατηγορουμένων.

Πολλοί μάρτυρες αναφέρονται λεπτομερειακά τόσο στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όσο και στην απόπειρα ανθρωποκτονίας στο Πέραμα εναντίον μελών του ΠΑΜΕ,  αλλά και την επίθεση σε βάρος Αιγυπτίων ψαράδων στο Πέραμα, στα Πετράλωνα, την Καλλιθέα κτλ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι ανακρίτριες στα νέα κατηγορητήρια αναφέρονται και σε ομιλίες βουλευτών τόσο εντός όσο κι εκτός της Βουλής, οι οποίες αξιολογούνται ποινικά.