X

Προθεσμία για την Κυριακή πήρε ο τμηματάρχης του ΥΠΕΚΑ

Προθεσμία για να απολογηθεί την Κυριακή πήρε ο τμηματάρχης του ΥΠΕΚΑ, ενώ ο Γιώργος Σπανός αρνήθηκε τις κατηγορίες σχετικά με το λαθρεμπόριο καυσίμων.

Ant1news

Προθεσμία για να απολογηθεί την Κυριακή ζήτησε και έλαβε από τον 7ο ανακριτή Πειραιά, ο συνδικαλιστής και τμηματάρχης της διεύθυνσης Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων, από την αποκάλυψη της ΕΛΑΣ.

Νωρίτερα, τόσο ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ Γιώργος Σπανός, όσο και ο υπεύθυνος εγκαταστάσεων της εταιρείας αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Αυτήν την ώρα έχουν ολοκληρωθεί οι απολογίες των πέντε από τους έξι συλληφθέντες, της πρώτης ομάδας, ενώ αναμένεται η σύντομη κατάθεσή τους στην εισαγγελέα και στη συνέχεια ανακριτής και εισαγγελέας θα συσκεφθούν προκειμένου να αποφασίσουν αν θα τους κρίνουν προφυλακιστέους.

Την Κυριακή αναμένεται να απολογηθούν ακόμα έξι άτομα, οδηγοί βυτιοφόρων, από τους συνολικά 15 εμπλεκόμενους.

Ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ Γιώργος Σπανός, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, απάντησε σε περισσότερες από 50 ερωτήσεις, ενώ προσκόμισε σχετικά έγγραφα που, όπως υποστηρίζουν οι δικηγόροι, καταρρίπτουν όλες τις κατηγορίες εναντίον του.

Ο συνήγορος της εταιρείας ΕΤΕΚΑ σε δηλώσεις του προς στους δημοσιογράφους τόνισε ότι από την, μέχρι στιγμής, πορεία της ανάκρισης αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει ούτε διακίνηση μαύρου χρήματος ούτε εγκληματική οργάνωση.

Έξω από τα δικαστήρια παραμένουν για συμπαράσταση συγγενείς των συλληφθέντων, εργαζόμενοι της ΕΤΕΚΑ και οπαδοί του Ατρομήτου.