X

Προφυλακίσεις για την υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι τέσσερις από τους πέντε συλληφθέντες για την υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων, μεταξύ των οποίων είναι και ο Γιώργος Σπανός.

Ant1news

Μετά την απολογία τους στον ανακριτή και τον εισαγγελέα τόσο ο πρόεδρος της εταιρείας ΕΤΕΚΑ Γιώργος Σπανός, όσο και άλλοι τρεις κατηγορούμενοι, κρίθηκαν προφυλακιστέοι για την υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων.

Οι άλλοι τρεις είναι ο υπεύθυνος εγκαταστάσεων, ένας τελωνειακός και ένας μηχανικός πλοίου, ενώ νωρίτερα ο τμηματάρχης του ΥΠΕΚΑ πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Κυριακή.

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μία γυναίκα, συνιδιοκτήτρια πρατηρίου υγρών καυσίμων, η οποία ωστόσο καλείται να καταβάλει εγγύηση 20.000 ευρώ. Παράλληλα, της επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και απαιτείται η παρουσίασή της σε αστυνομικό τμήμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Στο άκουσμα της απόφασης δημιουργήθηκαν σοβαρά επεισόδια από συγγενείς κατηγορούμενων και εργαζόμενους της ΕΤΕΚΑ με αποτέλεσμα να υπάρξει επέμβαση ανδρών των ΜΑΤ. Μία ομάδα αγνώστων προπηλάκισε τηλεοπτικά συνεργεία τα οποία κατέφυγαν στο κτίριο της εισαγγελίας.

Την Κυριακή αναμένεται να απολογηθούν ακόμα έξι άτομα (οδηγοί βυτιοφόρων), από τους συνολικά 15 εμπλεκόμενους.