X

Προφυλακιστέος ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ για λαθρεμπόριο καυσίμων

Σήμερα απολογούνται ο τμηματάρχης της διεύθυνσης εποπτείας Διαχείρισης Πετρελαιοειδών του ΥΠΕΚΑ και έξι οδηγοί βυτιοφόρων.

Ant1news



Προφυλακιστέος κρίθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο πρόεδρος της εταιρείας ΕΤΕΚΑ Γιώργος Σπανός για την υπόθεση με το λαθρεμπόριο καυσίμων.

Ακόμη προφυλακίστηκαν ο υπεύθυνος εγκαταστάσεων, ένας τελωνειακός και ένας μηχανικός πλοίου.

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μία γυναίκα, συνιδιοκτήτρια πρατηρίου υγρών καυσίμων. Θα πρέπει να καταβάλει εγγύηση 20.000 ευρώ ενώ της επιβλήθηκαν επίσης περιοριστικοί όροι — απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παρουσίασή της σε αστυνομικό τμήμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Στο άκουσμα της απόφασης δημιουργήθηκαν σοβαρά επεισόδια από συγγενείς κατηγορούμενων και εργαζόμενους της ΕΤΕΚΑ με αποτέλεσμα να υπάρξει επέμβαση ανδρών των ΜΑΤ. Μία ομάδα αγνώστων προπηλάκισε τηλεοπτικά συνεργεία τα οποία κατέφυγαν στο κτίριο της εισαγγελίας όπου παραμένουν υπό την προστασία αστυνομικών.

Σήμερα στην Eισαγγελία Πειραιά οδηγήθηκαν ο τμηματάρχης της διεύθυνσης εποπτείας Διαχείρισης Πετρελαιοειδών του ΥΠΕΚΑ και έξι οδηγοί βυτιοφόρων, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων. Στο