X

Στην φυλακή ο Σπανός και ο τμηματάρχης του ΥΠΕΚΑ

Ολοκληρώθηκαν σε ανακριτή και εισαγγελέα οι απολογίες των υπολοίπων τεσσάρων ατόμων,  που έχουν συλληφθεί και φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων.

Ant1news

Ανακριτής και εισαγγελέας αναμένεται να συνεδριάσουν, προκειμένου να αποφασίσουν αν θα προφυλακιστούν.

Μέχρι στιγμής έχουν κριθεί προφυλακιστέοι ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ Γιώργος Σπανός, ο τμηματάρχης του ΥΠΕΚΑ, ο υπεύθυνος εγκαταστάσεων, ένας τελωνειακός και ένας μηχανικός πλοίου, οι οποίοι αναμένεται να οδηγηθούν στις φυλακές Κορυδαλλού εντός της ημέρας.

Οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι, οδηγοί βυτιοφόρων, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων, και απολογήθηκαν την Κυριακή στην Εισαγγελία Πειραιά, αφέθηκαν ελεύθεροι, ωστόσο στους πέντε από αυτούς επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι και εγγυήσεις που κυμαίνονται από 3.000 έως 7.000 ευρώ.

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε το Σάββατο και μία γυναίκα, συνιδιοκτήτρια πρατηρίου υγρών καυσίμων. Θα πρέπει να καταβάλει εγγύηση 20.000 ευρώ ενώ της επιβλήθηκαν επίσης περιοριστικοί όροι — απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παρουσίασή της σε αστυνομικό τμήμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ Γιώργος Σπανός, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, απάντησε σε περισσότερες από 50 ερωτήσεις, ενώ προσκόμισε σχετικά έγγραφα που, όπως υποστηρίζουν οι δικηγόροι, καταρρίπτουν όλες τις κατηγορίες εναντίον του.