X

«Έφαγαν» πάνω από 1 εκατ. ευρώ μέσω των κυλικείων του ΑΠΘ

Ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του ΑΠΘ.

Ant1news



Αντιμέτωπος με την κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία, σε βαθμό κακουργήματος, είναι ο μέχρι προσφάτως διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας (ΕΑΔΠ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Η κατηγορία αυτή συνδέεται με την οικονομική διαχείριση των κυλικείων του Ιδρύματος, την ευθύνη των οποίων έχει η ΕΑΔΠ.

Προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα του ΣΔΟΕ, το τελικό πόρισμα της οποίας διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αργύρη Δημόπουλο, ο οποίος παρήγγειλε την ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Εταιρείας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του ΣΔΟΕ, ο κατηγορούμενος πλέον πρώην διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας φέρεται ότι δεν εισέπραττε ως όφειλε τα μισθώματα από τους επιχειρηματίες που τα εκμεταλλεύονταν.  

Από την έρευνα προέκυψε ότι κατά την 5ετία 2008-2012, το Πανεπιστήμιο ζημιώθηκε με το ποσό του 1 εκατομμυρίου 23 χιλιάδων ευρώ.

Τον περασμένο μήνα ένα άλλο οικονομικό σκάνδαλο συντάραξε το ΑΠΘ, με πρωταγωνιστή έναν αναπληρωτή καθηγητής του Πανεπιστημίου.