X

«Δεν θα έστελνα φαξ από το γραφείο μου για να καλέσω σε εξέγερση»

Τι δηλώνει ο δικηγόρος Φραγκίσκος Ραγκούσης αναφορικά με το φαξ που εστάλη σε κρατούμενους στις φυλακές της Κέρκυρας και του Κορυδαλλού.

Ant1news



Της Έρρικας Βαλλιάνου

Αποσαφηνίζει ο δικηγόρος Φραγκίσκος Ραγκούσης τη σχέση που έχει με το επίμαχο φαξ, που φαίνεται να στάλθηκε από το γραφείο του στις φυλακές Κέρκυρας και Κορυδαλλού σε κρατούμενους και θεωρήθηκε ότι τους καλούσε σε εξέγερση ενόψει της ίδρυσης των νέων φυλακών υψίστης ασφαλείας.

Ο δικηγόρος είχε κληθεί σήμερα να δώσει εξηγήσεις στην εισαγγελέα που κάνει την έρευνα και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί. Ο ίδιος εξηγεί ότι το έγγραφο αυτό δεν είναι δικό του, αλλά του είχε σταλεί προκειμένου να διατυπώσει τις παρατηρήσεις του πάνω στην ίδρυση των νέων φυλακών ασφαλείας τύπου Γ’ και συμπληρώνει πως δεν θα ήταν ποτέ δυνατό να στείλει ο ίδιος μέσα από το φαξ του γραφείου του σημείωμα στους κρατούμενους που θα τους καλούσε σε εξέγερση.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες κρατούμενοι αρνήθηκαν να μπουν στα κελιά τους στις φυλακές του Κορυδαλλού, του Δομοκού και της Κέρκυρας, αντιδρώντας στη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας.