X

Ποινικές διώξεις σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους για το θάνατο του Καρέλι

Ποινικές διώξεις ασκήθηκαν για τον θάνατο του βαρυποινίτη Ίλι Καρέλι σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους, για τους οποίους εκδόθηκαν κι εντάλματα σύλληψης.

Ant1news

Ο εισαγγελέας Άμφισσας Νίκος Αντωναράκης άσκησε ποινικές διώξεις για τρία κακουργήματα σε βάρος σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας Σερρών και Μαλανδρίνου, για τον θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη Ίλι Καρέλι.

Οι διώξεις αφορούν τα κακουργήματα του βασανισμού με αποτέλεσμα τον θάνατο, του απλού βασανισμού και της βαριάς σκοπούμενης βλάβης.



Οι διώξεις για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Νιγρίτας είναι κατά συγκεκριμένων υπαλλήλων, ενώ για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους του Μαλανδρίνου είναι κατά παντός υπευθύνου και θα προσωποποιηθούν κατά την ανάκριση.

Εκδόθηκαν ήδη οκτώ εντάλματα σύλληψης για σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Νιγρίτας.

Σε σχέση με τις συνθήκες θανάτου του Αλβανού κρατουμένου, ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρίνος Σκανδάμης έκανε λόγο για «βάναυσες, απάνθρωπες και αποτρόπαιες πράξεις κρατικών υπαλλήλων που προσβάλλουν την έννοια του Κράτους Δικαίου και την οφειλόμενη προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Τέτοιες συμπεριφορές βγαλμένες από τα πιο σκοτεινά χρόνια της ιστορίας λαμβάνουν την απάντησή τους από την ελληνική Δικαιοσύνη και την Πολιτεία. Ο νόμος θα εφαρμοστεί υποδειγματικά και κατά παντός υπεύθυνου».