X

«Κόλαφος» το κατηγορητήριο για τους 15 σωφρονιστικούς

«Καίει» τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους της Νιγρίτας το κατηγορητήριο, που αναφέρει ότι υπέβαλαν τον Αλβανό βαρυποινίτη «συστηματικά και αδιαλείπτως σε βασανιστήρια».

Ant1news



Το κατηγορητήριο που συνέταξε η ανακρίτρια Σερρών, Γεωργία Τουτουντζή, σε βάρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων της Νιγρίτας Σερρών, που φέρονται να προκάλεσαν μετά από βασανιστήρια το θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη, Ιλί Καρέλι, είναι «κόλαφος».

Σύμφωνα με αυτό, οι 15 σωφρονιστικοί υπάλληλοι, που αναφέρονται  με τα ονόματά τους, υπέβαλαν για πάνω από δύο ώρες τον 42χρονο κρατούμενο «συστηματικά και αδιαλείπτως σε βασανιστήρια», προκειμένου να τον τιμωρήσουν για τη δολοφονία του συναδέλφου τους, Γιώργο Τσιρώνη, στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Όπως αναφέρεται, οι υπόλογοι υπάλληλοι -12 φύλακες, ένας αρχιφύλακας, ένας υπαρχιφύλακας κι ένας υπάλληλος εξωτερικής φρουράς-, έριχναν ακόμη και νερό στον αλλοδαπό κρατούμενο για να είναι πιο επώδυνα τα χτυπήματά τους.

«Ενεργώντας όλοι από κοινού χτυπούσατε τον Ιλί Καρέλι με γροθιές, λακτίσματα και με τη χρήση τμήματος κλινοσκεπάσματος, διαμορφωμένου σε αυτοσχέδιο κοχλιότυπο βούρδουλα, μήκους περίπου 50 εκατοστών, σε διάφορα σημεία του σώματός του, στην πλάτη, στα πόδια, κυρίως στα πέλματα των ποδιών (φάλαγγα) και τις γαστροκνημίες (γάμπες), στους γλουτούς, το στήθος, την κοιλιακή χώρα και το κεφάλι, ρίχνοντάς του ταυτόχρονα νερό, ώστε τα χτυπήματα να καθίστανται πιο επώδυνα», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κατηγορητήριο.

Αποκαλυπτικές για την αγριότητα του ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου του Ιλί Καρέλι είναι και οι καταθέσεις στη δικογραφία της υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι οι πρώτοι οκτώ σωφρονιστικοί υπάλληλοι στους οποίους επιδόθηκαν οι πρώτες κλήσεις για το θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη Ίλι Καρέλι, πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη.