X

Την ποινική δίωξη Κασιδιάρη επιθυμεί ο Τάκης Μπαλτάκος

Στην κατάθεση του ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης παραδέχεται ακόμα μια συνάντηση με βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Ant1news

Της Έρρικας Βαλλιάνου

«Ήμουν και θα είμαι Νέα Δημοκρατία» δήλωσε ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος, ολοκληρώνοντας την κατάθεσή του στην εισαγγελέα για την παράνομη βιντεοσκόπηση που έκανε μέσα στο γραφείο του σε συνομιλία τους ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης. 

Ο κ. Μπαλτάκος είπε στους δημοσιογράφους ότι επιθυμεί την ποινική δίωξη του Ηλία Κασιδιάρη για παραβίαση προσωπικών δεδομένων παρότι τον καλύπτει και η αυτεπάγγελτη έρευνα της εισαγγελέας. 

Είπε για την συγκεκριμένη συνάντηση με τον Ηλία Κασιδιάρη ότι την υπολογίζει πριν ένα εξάμηνο περίπου και παραδέχτηκε ακόμη μια στο γραφείο του όταν μετά την προφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου κάλεσε μερικούς βουλευτές της Χρυσής Αυγής και τους είπε ότι πλέον η δικαιοσύνη τους χαρακτηρίζει εγκληματική οργάνωση.

«Ήταν ένα ρίσκο αυτό που έκανα και δεν μου βγήκε», παραδέχτηκε, για αυτό παραιτήθηκα, και θύμισε την ρήση του Ευαγγελίου, εν τω κόσμω τούτω θλίψιν έξετε, δηλώνοντας συντετριμμένος για το πρόβλημα που προκάλεσε στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Είπε ότι το σχέδιο το διαχειρίστηκε μόνος του διότι δεν μπορούσε ο Σαμαράς από την μια να έχει τον Σόιμπλε και από την άλλη τον Κασιδιάρη.

Αποκάλυψε ότι υπήρξε πολιτική διαφωνία στην κυβέρνηση μετά την δολοφονία Φύσσα, διότι κάποιοι έλεγαν ότι θα έπρεπε να ακολουθηθεί μια στρατηγική απέναντι στην Χρυσή Αυγή.

Για τον αντιρατσιστικό νόμο είπε ότι υπήρχε από το 1979 αλλάς ο καινούργιος του Ρουπακιώτη έθιγε τις ένοπλες δυνάμεις και την εκκλησία και ο ίδιος τον σταμάτησε γιατί θα έδινε δύο πυλώνες της ΝΔ για να κάνει πάρτι η Χρυσή Αυγή. Τα ίδια είπε τότε και στον Τσούκαλη της ΔΗΜΑΡ.

Όταν έμαθε ότι τίθενται υπό απαγόρευση τα όποια βίντεο λέει ότι έχει η Χρυσή Αυγή το έκρινε ορθό. 

Επίσης, εισαγγελική έρευνα άρχισε ο αθλητικός εισαγγελέας για τη δημοσίευση φωτογραφίας του γιου του Τάκη Μπαλτάκου Δημήτρη, που τον απεικονίζει να κρατάει αναμμένο δαυλό σε γήπεδο. Πρώτα ο αθλητικός εισαγγελέας, Αριστείδης Κορέας, θα πρέπει να διαπιστώσει αν όντως είναι ο υιός Μπαλτάκος και αν η φωτογραφία ελήφθη πριν καταταγεί στο λιμενικό ή μετά.