X

Εν αναμονή νέας ποινικής δίωξης κατά Κασιδιάρη

Ποινική δίωξη κατά του Ηλία Κασιδιάρη αναμένεται να ασκήσει η εισαγγελία της Αθήνας για την υπόθεση Μπαλτάκου.

Ant1news

Της Έρρικας Βαλλιάνου

Η εισαγγελία θα ζητήσει την Δευτέρα την άρση της ασυλίας του από την Βουλή προκειμένου να προχωρήσει στην ποινική δίωξη σε βάρος του για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Σήμερα κατέθεσαν στην εισαγγελέα Καλλιόπη Νταγιάντα, τρεις υπάλληλοι της Βουλής, τη μαρτυρία των οποίων επικαλέστηκε ο πρώην γραμματέας της κυβέρνησης, Παναγιώτης Μπαλτάκος, καταθέτοντας την περασμένη Δευτέρα για την παράνομη βιντεοσκόπησή του από τον Ηλία Κασιδιάρη μέσα στο γραφείο του στη Βουλή.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι μάρτυρες δεν προσέφεραν τίποτε περισσότερο, γιατί όπως είπε και ο κ. Μπαλτάκος, η συζήτηση που κατεγράφη παράνομα, έχει γίνει περίπου έξι μήνες πριν, αλλά κατά τη διάρκειά της, αρκετοί υπάλληλοι της Βουλής μπήκαν στο γραφείο, αφού η πόρτα δεν ήταν κλειστή.

Εν τω μεταξύ, τη Μεγάλη Δευτέρα καλείται από τις εφέτες ανακρίτριες σε συμπληρωματική απολογία ο Γιώργος Ρουπακιάς, που είναι ήδη προφυλακισμένος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, προκειμένου να απολογηθεί για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Σήμερα, προφυλακίστηκε με την ίδια κατηγορία μετά την απολογία του, ο γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής αυγής στον Πειραιά, Θωμάς Μπαρέκας, που φαίνεται να εμπλέκεται σε επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών.