X

Στη φυλακή για ένα ακόμη εξάμηνο ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Προφυλακισμένος για άλλους έξι μήνες θα παραμείνει ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής.

Ant1news



Της Έρρικας Βαλλιάνου

Για ένα εξάμηνο παρατείνεται η προφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, όπως ακριβώς έγινε και τη Μεγάλη Εβδομάδα με την παράταση των προφυλακίσεων του Χρήστου Παππά και του Γιάννη Λαγού.

Στο βούλευμα γίνεται δεκτή η εισήγηση του εισαγγελέα, αφού ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής κρίνεται από τους δικαστές υπότροπος σε τυχόν αποφυλάκισή του με όρους για νέα κακουργήματα. Το βούλευμα δέχεται το κατηγορητήριο για τον Νίκο Μιχαλολιάκο από τους πρωτοδίκες ανακριτές, στο οποίο μεταξύ άλλων κατηγορείται ότι «διηύθυνε την εγκληματική οργάνωση με διαταγές, οδηγίες και εντολές προς τα μέλη της οργάνωσης, ελέγχοντας απολύτως τη δράση της Χρυσής Αυγής».

Στις φυλακές κρατούνται ήδη οκτώ βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ενώ οι ανακρίτριες Κλάπα-Δημητρόπουλου έλαβαν από τη Βουλή με φαξ την ενημέρωση για όσους βουλευτές της Χρυσής Αυγής έχει ολοκληρωθεί η άρση της ασυλίας τους και περιμένουν τον πλήρη φάκελο με τα στοιχεία.

Προς το παρόν ολοκληρώνουν την ανάκριση για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αποστέλλοντας δύο ακόμη κλήσεις σε κατηγορούμενους, ενώ για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής φαίνεται ότι στοιχειοθετείται η κατηγορία για δύο αστυνομικούς.