X

Σε απολογία καλούνται ακόμη 4 βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Κλήσεις σε απολογία απέστειλαν οι ανακρίτριες της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, σε τέσσερις βουλευτές του κόμματος.

Ant1news

Οι εφέτες ειδικές ανακρίτριες Κλάπα και Δημητροπούλου καλούν  σε απολογία, στις 5 Μαΐου, τους βουλευτές Ελένη Ζαρούλια, σύζυγό του Νίκου Μιχαλολιάκου, Μιχάλη Αρβανίτη, Δημήτρη Κουκούτση και Νίκο Κούζηλος, προκειμένου να λογοδοτήσουν για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

 Οι ανακρίτριες έχουν εντοπίσει ότι οι τέσσερις βουλευτές είχαν ηγετικό ρόλο στη λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης

Η άρση της ασυλίας τους έχει γίνει από τη βουλή από τις αρχές Απρίλιου και μόλις διαβιβάστηκαν στις ανακρίτριες τα σχετικά έγγραφα, τους απέστειλαν τις κλήσεις.

Σύντομα θα κληθεί σε απολογία για διακεκριμένη οπλοκατοχή και ο Ηλίας Κασιδιάρης μόλις φράσουν από τη  βουλή στο ανακριτικό γραφείο τα σχετικά έγγραφα.

Εν τω μεταξύ οι ανακρίτριες καλούν σε απολογία για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα δύο ακόμη άτομα καθώς και 2 αστυνομικούς που τους καλούν να απολογηθούν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις η Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωσή της αναφέρει:  «Η προδοτική χούντα του μνημονίου βρίσκεται σε πανικό. Τα υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής, που σε πολλές περιφέρειες μας φέρνουν στην πρώτη θέση, έχουν τρομοκρατήσει το καθεστώς της διαφθοράς. Τα δύο πολιτικά πτώματα της ξενοκρατίας, Σαμαράς και Βενιζέλος, παίζουν το τελευταίο τους χαρτί: σχεδιάζουν μαζικές προφυλακίσεις των βουλευτών μας και απαγόρευση συμμετοχής της Χρυσής Αυγής στις ευρωεκλογές. Η εγκληματική συμμορία τους χρησιμοποιεί ως εκτελεστικά όργανα κάποιους επίορκους, κάποια ανδρείκελα που αμαυρώνουν την εικόνα της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Η εκτροπή αυτή δεν θα περάσει. Στο πλευρό μας βρίσκεται το Δίκαιο, η Αλήθεια και η απόλυτη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Τα ανθελληνικά σχέδια της μνημονιακής χούντας θα αποτύχουν. Η Χρυσή Αυγή θα αντιμετωπίσει με επιτυχία τον βρώμικο πόλεμο και θα είναι πολύ σύντομα ο φορέας της πολυπόθητης κάθαρσης για την Πατρίδα μας».