X

Νέο αίτημα Χρυσαυγιτών βουλευτών για εξαίρεση των ανακριτριών

Ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός, δια του συνηγόρου του, υπέβαλε το νέο αίτημα εξαίρεσης των ανακριτριών.

Ant1news

Νέο αίτημα εξαίρεσης των δύο ανακριτριών που ερευνούν την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, κατέθεσε αυτή τη φορά ο προφυλακισμένος Γιάννης Λαγός.

Στο αίτημα εξαίρεσης των ανακριτριών ο Γιάννης Λαγός σημειώνει ότι «οι συγκεκριμένες Ειδικές Εφέτες Ανακρίτριες προβαίνουν σε συλλογική ποινική αξιολόγηση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής όχι βάσει γεγονότων και πράξεων που τους καταλογίζονται αλλα ex officio, δηλαδή μόνο με την βουλευτική τους ιδιότητα και ως μέλη της Χρυσής Αυγής. Παρεκτρέπονται, ευθέως και απροκάλυπτα, από θεσμοθετημένες νομικές αρχές και διεξάγουν ανακριτική έρευνα   βάσει ιδεολογικών πολιτικών αρχών. Υιοθετούν την πολιτική θέση των πολιτικών αντιπάλων μας που περιγράφεται με την πολιτική θεωρητική εξίσωση: Χρυσή Αυγή= εγκληματική οργάνωση (!). Τολμώ να ισχυριστώ ότι καλυπτόμενες υπό τον δικαστικό μανδύα, έχουν «σηκώσει» ιδεολογικά «λάβαρα» διεξάγοντας πολιτική (και όχι δικαστική) έρευνα εις βάρος μας».

Το αίτημα κατατέθηκε ενώ οι τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ζαρούλια, Κούζηλος, Αρβανίτης και Κουκούτσης, βρίσκονταν στα δικαστήρια, προκειμένου να απολογηθούν μετά τις άρσεις της ασυλίας τους.

Η αίτηση εξαίρεσης δεν επέτρεψε στις δύο ανακρίτριες να δεχθούν στο γραφείο τους τους τέσσερις βουλευτές, τους οποίους βλέπει η αναπληρώτρια ανακρίτρια  Μαρία Σιμιτσή. Πρώτος μπήκε στο ανακριτικό γραφείο ο Δημήρης Κουκούτσης, ο οποίος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στις 6 Ιουνίου.