X

Χρυσή Αυγή: Ενώπιον των ανακριτριών Μπούκουρας και Αλεξόπουλος

Για την οπλοκατοχή και τα τάγματα εφόδου καλούνται να λογοδοτήσουν στις δύο ανακρίτριες Μπούκουρας και Αλεξόπουλος.

Ant1news

Ενώπιον των ανακριτριών που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής καλείται σήμερα ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής Στάθης Μπούκουρας, προκειμένου να απολογηθεί για τις νέες κατηγορίες που του αποδίδονται στην υπόθεση που ερευνά η Δικαιοσύνη.  

Ο προσωρινά κρατούμενος βουλευτής καλείται να λογοδοτήσει για το νέο κατηγορητήριο που σχηματίστηκε σε βάρος του -και για το οποίο ήρθη προσφάτως η ασυλία του από τη Βουλή- που αφορά στο αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος της παράβασης του νόμου περί όπλων με σκοπό την προμήθεια εγκληματικής οργάνωσης. 

Ο Στάθης Μπούκουρας που βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Ναυπλίου για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, και τώρα καλείται να απολογηθεί για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί όπλων, αρνείται κάθε παράνομη πράξη του και υποστηρίζει ότι κατείχε νομίμως το όπλο για το οποίο ασκήθηκε σε βάρος του η συμπληρωματική δίωξη. 

Ο βουλευτής ο οποίος πλέον έχει ανεξαρτητοποιηθεί μετά τη διαγραφή του από τη Χρυσή Αυγή, αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του. 

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται επίσης η απολογία του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου που κατηγορείται για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.  

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλεξόπουλος αποχώρησε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής, καταγγέλλοντας ότι οι πρακτικές που εφάρμοζε το κόμμα αμαυρώνουν τις αξίες του πατριωτισμού.