X

Αρχές Ιουνίου απολογείται ο Μπούκουρας, αύριο ο Αλεξόπουλος

Ενώπιον των δύο ανακριτριών που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής οδηγήθηκε ο Στάθης Μπούκουρας την Τετάρτη.

Ant1news

Προθεσμία για να απολογηθεί στις 2 Ιουνίου ζήτησε και έλαβε από τις ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Στάθης Μπούκουρας

Ο προσωρινά κρατούμενος βουλευτής, κλήθηκε σε απολογία μετά τη συμπληρωματική κατηγορία που απαγγέλθηκε σε βάρος του για κακουργηματική παράβαση του νόμου περί όπλων και συγκεκριμένα για διακεκριμένη οπλοκατοχή με σκοπό την προμήθεια εγκληματικής οργάνωσης. 

"Πρωτοφανές" χαρακτήρισε ο συνήγορος του Σ. Μπούκουρα, Αλέξης Κούγιας, το νέο κατηγορητήριο σε βάρος του εντολέα του.

Ο ποινικολόγος τόνισε -μετά την προθεσμία για τις 2 Ιουνίου που έλαβε ο βουλευτής- ότι η κατηγορία αφορά την τροποποίηση μια νόμιμης κυνηγετικής καραμπίνες, ώστε αντι για τρία παίρνει πέντε φυσίγγια. "Οπως σεβόμαστε εμείς τη Δικαιοσύνη και η Δικαιοσύνη να δείξει το δέοντα σεβασμό" είπε ο κ. Κουγιας και υποστήριξε ότι ούτε ο ίδιος, ούτε ο εντολέας του θέλουν να παρέμβουν στη διαδικασία των εκλογών. Ο κ. Κουγιας ανέφερε επίσης πως "είναι τραγωδία να γίνονται ανθρωποθυσίες για πολιτικές σκοπιμότητες".

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται επίσης η απολογία του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου που κατηγορείται για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.  

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλεξόπουλος αποχώρησε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής, καταγγέλλοντας ότι οι πρακτικές που εφάρμοζε το κόμμα αμαυρώνουν τις αξίες του πατριωτισμού