X

Με κλάματα και λιποθυμίες η απολογία Μπούκουρα

Επεισοδιακή ήταν απολογία του Στάθη Μπούκουρα ενώπιον των ανακριτριών που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ant1news

Της Έρρικας Βαλλιάνου


Δεν απάντησε στις ερωτήσεις της ανακρίτριας ο προφυλακισμένος βουλευτής Στάθης Μπούκουρας, καθώς όταν ξεκίνησε η διαδικασία των ερωτήσεων, ακούστηκαν φωνές και κλάματα στο ανακριτικό γραφείο.

Αμέσως βρήκε από την αίθουσα ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας και κατέθεσε δήλωση διαμαρτυρίας για μεροληπτικό τρόπο που διεξάγεται η ανάκριση. Πάντως οι ανακρίτριες και ο εισαγγελέας, κ. Ντογιάκος, ολοκλήρωσαν την απολογία και αποφάσισαν τη μη προφυλάκιση του Στάθη Μπούκουρα για παράνομη οπλοκατοχή με το σκεπτικό όμως ότι είναι ήδη προφυλακισμένος για εγκληματική οργάνωση.

«Μη με βασανίζετε», φάνηκε να λέει κάποια στιγμή ανάμεσα σε λυγμούς ο Στάθης Μπούκουρας στις ανακρίτριες. «Αποκηρύσσω το φασισμό και τον ναζισμό αλλά δεν γνωρίζω τίποτε άλλο για τη Χρυσή Αυγή και γι αυτό αμέσως διαφοροποιήθηκα όταν έγιναν γνωστά όλα αυτά. Είμαι νεκρός άνθρωπος έχω κάνει δυο απόπειρες αυτοκτονίας, αφήστε με να πάω στην οικογένεια και στα παιδιά μου δεν ξέρω τίποτε άλλο», φέρεται να είπε.

Ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας κατέθεσε δήλωση διαμαρτυρίας για μεροληπτική αντιμετώπιση των ανακριτριών, ενώ λίγο αργότερα τόνισε στους δημοσιογράφους ότι η ανακρίτρια δεν λυπήθηκε καθόλου τον κατηγορούμενο, ο οποίος έκλαιγε συνέχεια, και με πιεστικές ερωτήσεις προσπαθούσε να του εκμαιεύσει διάφορα πράγματα.

« Δεν μπορεί να γίνεται έτσι η ανάκριση, είναι βασανιστήριο. Σκοπός τους ήταν να μιλήσει ο Μπούκουρας για άλλους  για να τον αφήσουν ελεύθερο. Ο Μπούκουρας δεν ξέρει τίποτα. Έχουν γίνει εγκλήματα σε αυτή την οργάνωση αλλά από κάποιους άλλους, ο πελάτης μου δεν τα γνωρίζει», σημείωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε σχετικά με τον νέο εκβιασμό των επίορκων ανακριτριών: "Σήμερα επιβεβαιώθηκαν απόλυτα οι καταγγελίες και οι μηνύσεις της Χρυσής Αυγής σε βάρος των ανακριτριών και του εισαγγελέα που εκβιάζουν κατηγορουμένους για να χτυπήσουν το τρίτο πολιτικό κόμμα της χώρας. Πρόκειται για ένα πολύ βρώμικο πολιτικό παιχνίδι σε βάρος του κόμματός μας, αλλά κυρίως σε βάρος της Λαϊκής κυριαρχίας, του Συντάγματος και του Πολιτεύματος".