X

Απολογείται ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Κούζηλος

O Νίκος Κούζηλος αντιμετωπίζει την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Ant1news

Με την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση απολογείται στις εφέτες ανακρίτριες από το πρωί, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Κούζηλος.

Την ίδια κατηγορία αντιμετωπίζουν τις ερχόμενες μέρες άλλοι 7 βουλευτές της Χρυσής Αυγής. 

Την Πέμπτη θα βρεθεί ενώπιον ων ανακριτριών η σύζυγος του προφυλακισμένου Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια, ενώ την Παρασκευή απολογείται ο Μιχάλης Αρβανίτης.

Μέχρι τις 23 του μήνα από το ανακριτικό γραφείο θα έχουν περάσει και οι υπόλοιποι βουλευτές του κόμματος που αντιμετωπίζουν την ίδια κακουργηματική κατηγορία, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Αντώνης Γρέγος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Αρτέμης Ματθαιόπουλος, αλλά και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, ενώ θα ακολουθήσουν οι κλήσεις σε απολογία των υπολοίπων βουλευτών που βαρύνονται με συμπληρωματικές κατηγορίες.

Ο Δημήτρης Κουκούτσης, που απολογήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή, αφέθηκε ελεύθερος, ωστόσο του επεβλήθη ο όρος του κατ' οίκον περιορισμού, με εξαίρεση τη μετάβασή του στη Βουλή για την άσκηση των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων και σε νοσοκομείο, εφόσον χρειαστεί. 

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό οι τρεις Ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ελευθέριος Συναδινός, Λάμπρος Φουντούλης και Γιώργος Επιτήδειος θα συναντήσουν την Τετάρτη στις 14:00 τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος, Ν. Γ. Μιχαλολιάκο στις φυλακές Κορυδαλλού. 

«Πρώτο μέλημα των τριών Ευρωβουλευτών του Κινήματος είναι η διεθνοποίηση του ζητήματος της συνεχιζόμενης πολικής δίωξης κατά των Ελλήνων Εθνικιστών, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την κατάλυση της Δικαιοσύνης και του Συντάγματος, αφού ο Αρχηγός της τρίτης πολιτικής δύναμης, βουλευτές και στελέχη παραμένουν παράνομα προφυλακισμένοι δίχως στοιχεία και με ανύπαρκτες κατηγορίες», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής.