X

Αίτηση εξαίρεσης κατά των ανακριτριών υπέβαλε ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Αίτηση εξαίρεσης κατά των ειδικών ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου και κατά του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής υπέβαλε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.

Ant1news

Λόγω του αιτήματος εξαίρεσης κατά των δικαστικών λειτουργών, που υποβλήθηκε λίγο πριν αρχίσει η απολογία της συζύγου του, η βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια έλαβε νέα προθεσμία.

Η αίτηση εξαίρεσης βασίζεται στις καταγγελίες Κούγια ότι κατά τη συμπληρωματική απολογία του εντολέα του, ο Στάθης Μπούκουρας εκβιάστηκε από τους εν λόγω δικαστικούς λειτουργούς να καταθέσει εναντίον των υπόλοιπων κατηγορούμενων βουλευτών της ΧΑ, προκειμένου ο ίδιος να αποφυλακιστεί.

Όπως σημειώνεται στο πληρεξούσιο του Νίκου Μιχαλολιάκου, «είτε η καταγγελία είναι ψευδής, οπότε θα έπρεπε να έχει κινηθεί η σχετική πειθαρχική διαδικασία κατά του κ. Κούγια, είτε είναι αληθής οπότε θα έπρεπε να είχε πάραυτα αφαιρεθεί η δικογραφία από τους συγκεκριμένους δικαστικούς λειτουργούς».

«Το γεγονός ότι παρά ταύτα, ουδεμία διάψευση υπήρξε, εδραίωσε την πεποίθηση του εντολέα μου ότι η καταγγελία του κ. Κούγια είναι αληθής και μού [ο Ν.Μιχαλολιάκος] έδωσε εντολή να καταθέσω σήμερα αίτηση εξαιρέσεως εναντίον τους, όπερ και έπραξα» σημειώνει ο δικηγόρος του αρχηγού της ΧΑ.

Υπενθυμίζεται ότι εναντίων των ανακριτριών της υπόθεσης έχουν υποβληθεί ακόμη δύο φορές αιτήσεις εξαίρεσης, από τον Ηλ.Κασιδιάρη και τον Γ.Λαγό, οι οποίες έχουν απορριφθεί.

Νωρίς το πρωί απολογήθηκε συμπληρωματικά, για παράβαση του νόμου περι πυρομαχικών ο Γιώργος Γερμενής, στον οποίο δεν επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, ωστόσο επέστρεψε στον Κορυδαλλό, καθώς είναι προφυλακισμένος με την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.