X

Ακόμα επτά άτομα προσήχθησαν για την υπόθεση της ηρωίνης

Έως τώρα για την υπόθεση της ηρωίνης, έχουν κριθεί προφυλακιστέα συνολικά 16 άτομα.

Ant1news

Στην Εισαγγελία Πειραιά, οδηγήθηκαν σήμερα συνοδεία κλιμακίου ειδικών αποστολών του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, τα υπόλοιπα επτά άτομα, που φέρονται να εμπλέκονται στη μεταφορά μεγάλης ποσότητας ηρωίνης, συνολικού βάρους 2 τόνων και 120 κιλών, με το δεξαμενόπλοιο «Noor one» από τα διεθνή ύδατα του Ομάν στην Ελλάδα, προκειμένου να τη διοχετεύσουν στην Ευρώπη μέσω Βελγίου.

Πρόκειται για τα υπόλοιπα πέντε μέλη του πληρώματος του «Noor one», τέσσερις ναύτες και τον 42χρονο πλοίαρχο, όλοι τους Ινδοί υπήκοοι. Επίσης έναν 41χρονο Τούρκο υπήκοο με βελγικό διαβατήριο και την 53χρονη Ελληνίδα, που φέρεται ως διαχειρίστρια του πλοίου. 

Εναντίον όλων των προσαχθέντων, έχουν απαγγελθεί οι κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Εναντίον ορισμένων εξ αυτών έχει σχηματισθεί ξεχωριστή δικογραφία για λαθρεμπόριο καυσίμων, καθώς στο πλοίο βρέθηκαν 18 τόνοι ντίζελ κίνησης χωρίς παραστατικά. Έως τώρα για την υπόθεση της ηρωίνης, έχουν κριθεί προφυλακιστέα συνολικά 16 άτομα.