X

Επτά νέες προφυλακίσεις για την υπόθεση με την ηρωίνη

Άλλα επτά άτομα κρίθηκαν προφυλακιστέα για την υπόθεση με την ποσότητα-μαμούθ με την ηρωίνη.

Ant1news



Την προφυλάκιση ακόμη επτά ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στη μεταφορά της μεγάλης ποσότητας ηρωίνης, συνολικού βάρους 2 τόνων και 120 κιλών, με το δεξαμενόπλοιο «Noor one» από τα διεθνή ύδατα του Ομάν στην Ελλάδα, αποφάσισαν ανακριτής και εισαγγελέας.

Πρόκειται για τα υπόλοιπα πέντε μέλη του πληρώματος του «Noor one», τέσσερις ναύτες και τον 42χρονο πλοίαρχο, όλοι τους Ινδοί υπήκοοι, έναν  41χρονο Τούρκο υπήκοο με βελγικό διαβατήριο και μία 53χρονη Ελληνίδα, που φέρεται ως διαχειρίστρια του πλοίου. Τα επτά άτομα φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση εντοπισμού της δεύτερης μεγάλης ποσότητας ηρωίνης, των 986,6 κιλών.

Για την υπόθεση κρίθηκαν προφυλακιστέα την Τρίτη και την Τετάρτη άλλα επτά άτομα, μεταξύ των οποίων ένας 47χρονος Ιρανός που φέρεται να έχει κομβικό ρόλο στην υπόθεση και ένας 32χρονος αλουμινοκατασκευαστής.

Την ίδια ώρα, ολοκληρώθηκε η απάντληση των 18 τόνων λαθραίων καυσίμων από το πλοίο «Νoor One» και θα ακολουθήσει έλεγχος στα αμπάρια του πλοίου προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν κρυμμένες άλλες ποσότητες ηρωίνης.