X

Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας σε συμπλοκή στις φυλακές Δομοκού

Ένας νεκρός κρατούμενος και ένας τραυματίας από συμπλοκή που σημειώθηκε στα ξημερώματα της Παρασκευής στις φυλακές Δομοκού.

Ant1news

Συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων σημειώθηκε τα ξημερώματα στις φυλακές Δομοκού, με αποτέλεσμα το θάνατο του ενός και τον τραυματισμό ενός δεύτερου, με αυτοσχέδια μαχαίρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, τρεις Έλληνες κρατούμενοι που έμειναν στο ίδιο κελί στην Ε' πτέρυγα των φυλακών Δομοκού, λίγο πριν τις 03:15, συνεπλάκησαν μεταξύ τους, χωρίς ωστόσο να γίνουν γνωστές μέχρι τώρα οι διαφορές τους.

Στην άγρια συμπλοκή που εξελίχθηκε μέσα στο κελί, ένας 48χρονος ισοβίτης, ο οποίος ήταν φυλακισμένος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, επιτέθηκε με αυτοσχέδιο μαχαίρι, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήταν από γυαλί, και τραυμάτισε θανάσιμα έναν 32χρονο. Ο θάνατος του νεαρού ήταν ακαριαίος.

Στη συνέχεια, 40χρονος κατούμενος, ο οποίος προσπάθησε να τους χωρίσει δέχθηκε από τον ισοβίτη χτυπήματα στην κοιλιά και μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Ο 32χρονος εξέτιε ποινή κάθειρξης 12 ετών και 4 μηνών για ληστεία και συνατουργία σε απόπειρα ληστείας.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης διέταξε τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης, από τον αρμόδιο εισαγγελεά, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του 32χρονου κρατούμενου.