X

«Έσπασαν» τα ισόβια για τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο

Σε 12χρονια μειώθηκε η ποινή κάθειρξης του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ισόβια.

Ant1news



Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχο τον τέως δήμαρχο της πόλης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, για την πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης στα ταμεία του Δήμου και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 12 ετών.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, κατά πλειοψηφία (3-2) και κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, για το αδίκημα της απλής συνέργειας στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία και σε συνδυασμό με την αναγνώριση δύο ελαφρυντικών (πρότερος έντιμος βίος και μετέπειτα καλή συμπεριφορά), «έσπασε» η ποινή ισοβίων που του είχε επιβληθεί πρωτοδίκως. Η απόφαση δεν άφησε ικανοποιημένο, πάντως, τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο που σε χειρόγραφο σημείωμά του δήλωσε αθώος και έκανε λόγο για σκευωρία.



Τα ισόβια δεσμά «έσπασαν» επίσης για τον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης, Μιχάλη Λεμούσια, καθώς του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 13 ετών και 5 μηνών, αλλά και για τον πρώην δημοτικό ταμία Παναγιώτη Σαξώνη, στον οποίο αναγνώριστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου. Ο τελευταίος είδε την ποινή του από ισόβια να μειώνεται σε κάθειρξη 20 ετών και 6 μηνών.

Επιπλέον, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της πολιτικής αγωγής για καταβολή χρηματικής αποζημίωσης ύψους 50.000 ευρώ στον καθέναν από τους τρεις παραπάνω κατηγορούμενους προς το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Ακόμη, στους δύο πρώην διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου, Θωμά Γκόλα και Γιώργο Γκαϊδατζή, επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης 1 και 2 ετών, αντιστοίχως, με 3ετή αναστολή, για το πλημμέλημα ότι παρέλειψαν να ελέγξουν τον υφιστάμενό τους.



Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος σε χειρόγραφό σημείωμα, που έδωσε στους δημοσιογράφους, μετά την απόφαση του δικαστηρίου, υποστηρίζει ότι είναι εξιλαστήριο θύμα και καταθέτει την δική του εκδοχή, ζητώντας, μάλιστα, την παρέμβαση του προέδρου και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, του υπουργού Δικαιοσύνης και του πρωθυπουργού.

Η επιστολή του πρώην δημάρχου: