X

Μαζιώτης: «Τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα δεν απολογούνται»

Ο Νίκος Μαζιώτης αρνήθηκε να απολογηθεί στον ανακριτή, ο οποίος μετέβη στον Κορυδαλλό, και απάντησε με "πολιτική δήλωση".

Ant1news



Του Μανώλη Ασαριώτη

Χωρίς να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις, όπως και αναμενόταν, ολοκληρώθηκε το τετ α τε του Νίκου Μαζιώτη με τον 27ο τακτικό ανακριτή στο νοσοκομείο των φυλακών, όπου κρατείται ο καταδικασμένος ως ηγετικό στέλεχος του Επαναστατικού Αγώνα. 

Ο Νίκος Μαζιώτης δεν απάντησε σε καμία από τις ερωτήσεις του δικαστικού λειτουργού, όπως είχε κάνει άλλωστε και στο πρώτο τους ραντεβού στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και αρκέστηκε σε μία πολιτική δήλωση. "Τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα δεν απολογούνται. Αυτοί, που πρέπει να απολογηθούν, είναι εκείνοι που προκάλεσαν την κοινωνική και οικονομική γενοκτονία, που ζει η χώρα, και όχι όσοι παλεύουμε για την ανατροπή αυτού του συστήματος."

Ο Νίκος Μαζιώτης κρατείται σε κελί στο ισόγειο του νοσοκομείου, ακριβώς δίπλα σε εκείνο όπου κρατείται ο Σάββας Ξηρός. Δεν του έχουν δώσει ακόμα το δικαίωμα να προαυλίζεται και να έχει τηλεφωνικές επικοινωνίες και το μόνο, που του επιτρέπουν, είναι να περπατά στον διάδρομο μπροστά από το κελί του, όπου και υπάρχουν κάμερες ασφαλείας.

Ακούστε τι δήλωσε ο δικηγόρος του Νίκου Μαζιώτη: