X

Χαλάρωση του κατ’ οίκον περιορισμού για την Ελένη Ζαρούλια

Θα μπορεί να επισκέπτεται τον προφυλακισμένο αρχηγό της Χρυσής Αυγής, μία φορά το μήνα, ενώ θα μπορεί να πηγαίνει σε τράπεζες και φαρμακεία.

Ant1news

Της Λίας Κοντοπούλου

Σε μερική άρση του κατ΄ οίκον περιορισμού που έχει επιβληθεί στην Ελένη Ζαρούλια προχώρησαν με διάταξή τους οι ανακρίτριες που χειρίζονται την ογκώδη δικογραφία για τη Χρυσή Αυγή.

Πλέον η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου θα μπορεί εκτός από το να  μεταβαίνει στη  Βουλή, να επισκέπτεται τον προφυλακισμένο αρχηγό της Χρυσής Αυγής, μία φορά το μήνα ενώ θα μπορεί να πηγαίνει σε τράπεζες και φαρμακεία. 

Ωστόσο, τα αλλεπάλληλα αιτήματα των προφυλακισμένων βουλευτών που ζητούν να αφεθούν ελεύθεροι και των υπολοίπων κατηγορουμένων που ζητούν χαλάρωση των περιοριστικών όρων φαίνεται ότι καθυστερούν το πέρας της ανάκρισης.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκκρεμούν σήμερα περί τις δέκα τέτοιες προσφυγές στις ανακρίτριες και στα αρμόδια δικαστικά συμβούλια.

Μόνο όταν αυτές κριθούν κι αν δεν έχουν κατατεθεί νέες προσφυγές, οι ανακρίτριες θα καλέσουν τους δεκάδες συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων να υπογράψουν το πέρας της ανάκρισης, ώστε η υπόθεση να εισαχθεί στο Συμβούλιο Εφετών, το οποίο θα αποφανθεί για το ποιοι θα βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Όπως εκτιμούν δικαστικοί και νομικοί κύκλοι, όσο το πέρας της ανάκρισης καθυστερεί, τόσο γίνεται ορατό το ενδεχόμενο μεσούσης της δίκης να έχει λήξει το δεκαοκτάμηνο προσωρινής κράτησης για κάποιους εκ των κατηγορουμένων, καθώς η ακροαματική διαδικασία, λόγω του μεγάλου αριθμού των εμπλεκομένων προσώπων, αναμένεται να διαρκέσει αρκετούς μήνες.