X

Ευρεία σύσκεψη για τη μεταστέγαση των Δικαστηρίων Πειραιά

Στη σύσκεψη επισημάνθηκε η αναγκαιότητα παραμονής των Δικαστηρίων και των Εισαγγελιών εντός των ορίων του Δήμου Πειραιά.

Ant1news

Της Λίας Κοντοπούλου 

Σημεία σύγκλισης αναφορικά με τη μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων Πειραιά που στεγάζονται σε διάφορα κτήρια της πόλης αναζητούν το Υπουργείο Δικαιοσύνης με το Δικηγορικό Σύλλογο και τους τοπικούς φορείς.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης επισημάνθηκε η αναγκαιότητα παραμονής των Δικαστηρίων και των Εισαγγελιών εντός των ορίων του Δήμου Πειραιά.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Γενικός Γραμματέας Νικόλας Κανελλόπουλος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Γιώργος Σταματογιάννης, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, αλλά και εκπρόσωποι από την Περιφέρεια Αττικής, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης και του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου της περιοχής.

Οι τοπικοί φορείς πρότειναν στο Υπουργείο τη μετεγκατάσταση του Πρωτοδικείου, του Εφετείου και των αντίστοιχων Εισαγγελιών από την οδό Σκουζέ στο κτήριο της Ραλλείου Σχολής το οποίο έχει παραχωρήσει ο Δήμος Πειραιά γι’ αυτό το σκοπό, αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες.

Από την πλευρά του το Υπουργείο Δικαιοσύνης, που θεωρεί την πρόταση θετική, πρότεινε την προσωρινή μεταστέγαση των Διοικητικών Δικαστηρίων, του Ειρηνοδικείου, του Πταισματοδικείου και των αντίστοιχων δικαστικών υπηρεσιών που βρίσκονται σε διαφορετικές οδούς στο κτήριο «ΚΕΡΑΝΗΣ», μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες στη Ράλλειο Σχολή και στη συνέχεια τα δικαστήρια αυτά να στεγαστούν στο κτήριο της οδού Σκουζέ, εφόσον αυτό έχει ανακαινισθεί πλήρως.

Ο οικείος Δικηγορικός Σύλλογος και οι ενδιαφερόμενοι φορείς επιφυλάχθηκαν να επεξεργαστούν την πρόταση. Οι τελικές αποφάσεις αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα σε νέα σύσκεψη που θα έχουν οι συναρμόδιοι φορείς με την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης.