X

Επίσκεψη Βορίδη στο ΣτΕ για το πλαφόν συνταγογράφησης

Ο Μάκης Βορίδης ενημέρωσε τον Σωτήρη Ρίζο για τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν το Υπουργείο Υγείας.

Ant1news

Της Λίας Κοντοπούλου 

Το «πάγωμα» του πλαφόν συνταγογράφησης των δραστικών ουσιών από το Συμβούλιο της Επικρατείας, μετά την προσωρινή διαταγή του Προέδρου του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Σωτήρη Ρίζου, ήταν το ζήτημα που κυριάρχησε κατά την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη στο ΣτΕ.

Ο Μάκης Βορίδης ενημέρωσε τον Σωτήρη Ρίζο για τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν το Υπουργείο Υγείας, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εκκρεμή υπόθεση για το πλαφόν στη συνταγογράφηση των δραστικών ουσιών, το οποίου η εφαρμογή έχει σταματήσει προσωρινά.

Ο κ. Βορίδης άκουσε τις νομικές θέσεις του κ. Ρίζου για το επίμαχο θέμα και ανταπάντησε με οικονομικά δεδομένα.

Μέχρι τώρα από πλευρά του Υπουργείου Υγείας δεν έχει κατατεθεί στο ΣτΕ αίτηση ανάκλησης της προσωρινής διαταγής του κ. Ρίζου, παρότι αυτό είχε ανακοινωθεί αρχικώς.

Ωστόσο, το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου θα συζητηθεί από το ΣτΕ η αίτηση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για αναστολή της απόφασης του Υπουργού Υγείας και της απόφασης του ΕΟΠΥΥ για το πλαφόν στη συνταγογράφηση των δραστικών ουσιών μέχρι τη συζήτηση της κύριας προσφυγής που αφορά στην ακύρωση του πλαφόν, η οποία θα συζητηθεί μετά την έναρξη του νέου δικαστικού έτους.