X

Αποφυλακίζεται η Θέμις Σκορδέλη

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφήνεται η Θέμις Σκορδέλη, κατηγορούμενη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ant1news

Της Λίας Κοντοπούλου

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών αποφυλακίζεται η υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής Θέμις Σκορδέλη, η οποία είχε προφυλακιστεί μετά την απολογία της στις Εφέτες Ανακρίτριες για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Παρά την αντίθετη πρόταση του Εισαγγελέα, οι δικαστές αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό τμήμα και την καταβολή εγγύησης 3 χιλιάδων ευρώ. Σε βάρος της εκκρεμεί και ποινική δίωξη αναφορικά με επίθεση σε βάρος μεταναστών, για την οποία έχει παραπεμφθεί σε δίκη που έχει αναβληθεί αορίστως από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Την ίδια ώρα απορριπτική είναι η πρόταση του Εισαγγελέα προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο αναφορικά με το αίτημα της Ελένης Ζαρούλια για την αντικατάσταση των περιοριστικών όρων που της έχουν επιβληθεί. Η Ε.Ζαρούλια μετά την απολογία της βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό με εξαίρεση τη μετάβασή της στη Βουλή, ενώ προσφάτως της δόθηκε η άδεια να επισκέπτεται τον προφυλακισμένο σύζυγό της Νίκο Μιχαλολιάκο μία φορά το μήνα στις φυλακές Κορυδαλλού. Για το αίτημά της θα αποφανθεί προσεχώς με βούλευμα το Συμβούλιο Εφετών.