X

Αμετανόητος δηλώνει ο 75χρονος παιδοκτόνος

«Δε μετανιώνω που σκότωσα το γιο μου» λέει σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.

Ant1news

Σοκάρει ο 75χρονος Γιώργος Μπάρλας με τη συνέντευξη που παραχώρησε, μέσα από τις φυλακές Ναυπλίου, στο Έθνος της Κυριακής. Ο ηλικιωμένος που τον Δεκαπενταύγουστο δολοφόνησε εν ψυχρώ τον 39χρονο γιο του στο Άστρος Κυνουρίας και στη συνέχεια έκαψε τη σορό του, δηλώνει πως δε μετανιώνει που σκότωσε το παιδί του, υποστηρίζοντας πως ήταν μία «λύτρωση» για τον ίδιο και την οικογένειά του.

«Δεν ήταν μια απόφαση στιγμής, ότι μου έκανε κάτι εκείνη την ώρα και πήρα το όπλο και τον σκότωσα. Είναι μια υπομονή 25 και πλέον ετών», λέει ο 75χρονος παιδοκτόνος, ο οποίος εξομολογείται πως το θύμα βασάνιζε και χτυπούσε επί χρόνια τόσο τον ίδιο όσο και τη γυναίκα του.

Σε ερώτηση γιατί δεν ζήτησε τη βοήθεια της Αστυνομίας, ο παιδοκτόνος απάντησε: «Γιατί δεν ήθελε η γυναίκα μου… μου έλεγε «θα γίνουμε ρεζίλι, είναι κλειστή κοινωνία, ο αστυνομικός είναι από δω, είναι γνωστός, την άλλη μέρα θα το έχει μάθει όλο το χωριό».

Για την ημέρα του φονικού, ο 75χρονος λέει ότι δεν ήταν αποφασισμένος να αφαιρέσει τη ζωή του παιδιού του. «Ήρθε πάλι με το ίδιο πρόγραμμα, με απειλή. Βούτηξε μια γλάστρα από την αυλή, την πέταξε επάνω στην βεράντα και άρχισε να χτυπά κλωτσιές δυνατές στην πόρτα…»

Ο παιδοκτόνος υποστηρίζει ότι ήταν μία πράξη με την οποία «λύτρωσε» την οικογένειά του και απαντά κατηγορηματικά στην ερώτηση: «Αν γυρίζαμε τον χρόνο πίσω, θα κάνατε το ίδιο;»... «Με αυτές τις συνθήκες, ναι».