X

Πλαστογραφία σε βάρος της Τράπεζας Αττικής

Πλαστογραφία, μετά χρήσεως, κατ’ εξακολούθηση, σε βάρος της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ είναι το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται ο αραβικής καταγωγής, αλλά κάτοικος του Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών, Χασάν Μοχάμεντ Αμπντέλ Μέγκουιντ.

Ant1news

του Νίκου Γερακάρη

Ένα αδίκημα («εμπλέκεται» σ’ αυτό και η ...Μαλαισία) για το οποίο ο Χασάν πρόκειται να δικαστεί στην Ελλάδα. Ήδη εστάλη από τις αρμόδιες αρχές, μέσω του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, κλήση στον Χασάν να εμφανιστεί ενώπιον των δικαστηρίων της χώρας μας και να δικαστεί.

*Ο κατηγορούμενος είχε καταρτίσει πλαστή τραπεζική επιταγή (12806/376) με δήθεν εκδότρια την CITIBANK Μαλαισίας (Κουάλα Λουμπούρ), θέτοντας ποσόν 10 εκατομμυρίων δολαρίων (6.372.674 ευρώ), σε διαταγή της Εταιρίας Περιορισμένης Ευθύνης «ΣΕΛΙΠΠΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΕ», θέτοντας, κατ’ απομίμηση, την υπογραφή του Διευθυντή της Τράπεζας, με τελικό σκοπό να παραπλανήσει τους υπαλλήλους της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, για το έννομο γεγονός ότι το υποκατάστημα της CITIBANK στην Μαλαισία είχε δήθεν προβεί στην έκδοση της επιταγής.

Επίσης, ο ίδιος κατάρτισε πλαστή εγγυητική επιστολή, ως δήθεν εκδοθείσα από την ίδια την Τράπεζα της Μαλαισίας, που «επιβεβαίωνε» ότι αυτή παρείχε εγγύηση για την παροχή πιστώσεως για τα 10 εκατομμύρια δολάρια, την οποία ζητούσε ο διαχειριστής για την εταιρία του από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ.