X

Προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελίες Λαγκάρντ και Τσίπρα

Στην εισαγγελία Εφετών αναθέτει την προκαταρτική εξέταση για τις καταγγελίες Λαγκάρντ και Τσίπρα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Τι απαντά το ΔΝΤ στον ΑΝΤ1.

Ant1news

Της Έρρικας Βαλλιάνου

Η εισαγγελέας επισυνάπτει τα σχετικά δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών και ζητά να αρχίσει άμεσα δικαστική έρευνα προκειμένου να διακριβωθεί εάν τελέστηκαν και από ποιους αξιόποινες πράξεις σε βάρος τόσο της διευθύντριας του ΔΝΤ αλλά και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε τελευταία ότι δέχθηκε απειλές για την ζωή της όταν μίλησε για φοροδιαφυγή από συγκεκριμένους κύκλους στην Ελλάδα, ενώ ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ δήλωσε ότι παρόμοιες απειλές δέχθηκε και ο ίδιος για το ίδιο θέμα.

"Οι ενέργειες του υπουργείου ήταν να στείλουμε μια επιστολή και έχουμε δύο στόχους: ο πρώτος είναι να προστατεύσουμε τη ζωή της κυρίας Λαγκάρντ, εφόσον αποδειχθούν βάσιμες οι καταγγελίες και δεύτερος είναι, εφόσον αποδειχθούν Έλληνες ως δράστες, να αποδοθούν ευθύνες", είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης στον ραδιοσταθμό Βήμα.

Τι απάντησε εκπρόσωπος του ΔΝΤ στον ΑΝΤ1

Η επίσημη απάντηση του ΔΝΤ στον ΑΝΤ1 είναι ότι όλα αυτά προέρχονται από σχόλια που έγραφαν Έλληνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν από μερικά χρόνια, όταν η Κριστίν Λαγκάρντ είχε παραλληλίσει τον Νίγηρα με την Ελλάδα.

«Tα σχόλια περί απειλών από φοροφυγάδες αφορούσαν μηνύματα Ελλήνων στα κοινωνικά δίκτυα…», ανέφερε σχετικά εκπρόσωπος του ΔΝΤ στον ΑΝΤ1.