X

Στον εισαγγελέα το ζεύγος Γριβέα

Ο Κυριάκος Γριβέας και η Αναστασία Βάτσικα, έφτασαν αεροπορικώς στην Αθήνα, μετά την ενεργοποίηση της διαδικασίας έκδοσής τους από την Βρετανία.

Ant1news



Της Έρρικας Βαλλιάνου

Το ζεύγος Γριβέα βρίσκεται στον ανακριτή Γιώργο Ανδρεάδη ο οποίος και είχε εκδώσει το ένταλμα για την σύλληψή τους στο Λονδίνο προκειμένου να απολογηθούν για τα επισφαλή δάνεια που είχαν πάρει από το ΤΤ επί προεδρίας Άγγελου Φιλιππίδη.

Προηγουμένως ο Κυριάκος Γριβέας και η Αναστασία Βάτσικα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα εκδόσεων Ιωάννη Αγγελή, στο Εφετείο, ο οποίος έπρεπε να επικυρώσει το ένταλμα της σύλληψής τους. 

Ο δικηγόρος τους Γιώργος Καψής δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τα ζεύγος Γριβέα παραιτήθηκε της έφεσης στο Λονδίνο και ήρθε εδώ για να απολογηθεί και να αποδείξει την αθωότητα του, αφού τακτοποίησε στο Λονδίνο επιχειρηματικές εκκρεμότητες.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούνενες ημέρες έγινε διάσκεψη μέσω Eurojustice για να διασφαλιστεί η εδώ κράτηση τους χωρίς να παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στο Λονδίνο είχαν επικαλεστεί λόγους παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις ελληνικές φυλακές.

Σύμφωνα με τον συνήγορο τους Γιώργο Καψή, όταν αποφασίστηκε τον Ιούλιο η έκδοσή τους στην Ελλάδα υπέβαλαν έφεση αλλά στην συνέχεια παραιτήθηκαν και εκεί είχε δηλώσει ο Κυριάκος Γριβέας ότι θα επιστρέψει με την σύζυγο του στην Ελλάδα για να αποδείξει την αθωότητά τους.  

Ο Κυριάκος Γριβέας και η Αναστασία Βάτσικα, έφτασαν αεροπορικώς στην Αθήνα την Τετάρτη το βράδυ, μετά την ενεργοποίηση της διαδικασίας έκδοσής τους από την Βρετανία που είχαν ζητήσει με ευρωπαϊκό ένταλμα οι ελληνικές αρχές για τα επισφαλή δάνεια του ΤΤ.

Σημειώνεται ότι είχαν συλληφθεί στο Λονδίνο, τον περασμένο Ιούλιο, στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι και χθες πραγματοποιήθηκε η έκδοσή τους. Στο αεροδρόμιο τούς περίμενε κλιμάκιο Ελλήνων αστυνομικών και οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Μεταγωγών, όπου παρέμειναν όλη τη νύχτα.