X

Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς: «Δεν τα έκαναν όλοι όλα», λέει ο Εισαγγελέας

Απορριπτέα είναι, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, η παραδοχή του βουλεύματος ότι όλοι τα έκαναν όλα και ζήτησε να καταδικαστούν 6 εκ των κατηγορουμένων.

Ant1news

Της Έρρικας Βαλλιάνου

Πρόταση του εισαγγελέα Σωτήρη Μπάγια στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που συνεδριάζει εδώ και δύο χρόνια στον Κορυδαλλό για τους 17 κατηγορούμενους για ένταξη και συμμέτοχη στην  οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς’.

Από τους 17 που έχουν παραπεμφθεί με 3 συνολικά βουλεύματα, ο εισαγγελέας προτείνει την ενοχή των 6. Παράλληλα για 9 κατηγορούμενους να γίνει δεκτή η ένσταση εκκρεμοδικίας που έχουν υποβάλλει οι συνήγοροί τους, δηλαδή είναι κατηγορούμενοι για τα ίδια αδικήματα σε άλλες δίκες, για έναν προτείνει αθώωση, με το σκεπτικό ότι εφόσον δεν συμμετέχει σε καμία αξιόποινη πράξη δεν μπορεί να κατηγορείται απλά ως μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης και για έναν ακόμη προτείνει απαλλαγή γιατί ήδη έχει καταδικαστεί για τις ίδιες πράξεις σε άλλη δίκη

Να θυμίσουμε ότι οι συνολικά 17 κατηγορούμενοι εμπλέκονται σε αποστολή με δέματα βόμβες σε πρεσβείες το 2010, ενώ είχαν ετοιμάσει «τρομοφάκελ»ο με αποδέκτη τη γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ.