X

Στο ΣτΕ η χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής

Ενώπιον των δικηγόρων της Χρυσής Αυγής και του Δημοσίου συζητήθηκε σήμερα στο ΣτΕ το θέμα της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.

Ant1news

Της Έρρικας Βαλλιάνου

Συζητήθηκε στην ολομέλεια του ΣτΕ η προσφυγή της Χρυσής Αυγής, κατά της κοινής απόφασης των υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, που διέκοψε τη χρηματοδότηση του κόμματος, όταν χαρακτηρίστηκε το κόμμα εγκληματική οργάνωση από τον Άρειο Πάγο.

Η Χρυσή Αυγή προσέφυγε στο ΣτΕ ζητώντας να ανακληθεί η υπουργική απόφαση και ο δικηγόρος, Δημήτρης Παπαγρηγορίου χαρακτήρισε αντισυνταγματική την απόφαση των υπουργών για τη διακοπή της χρηματοδότησης, είπε ακόμα ότι παραβιάζεται το τεκμήριο της αθωότητας, καθώς δεν έχει γίνει ούτε καν ακόμα δίκη, ούτε καν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση.

-Επιβάλλεται ποινή για πράξη που ακόμα διερευνάται, είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.

Οι όποιες ποινικές πράξεις που αποδίδονται στα μέλη της Χρυσής Αυγής, ο συνήγορος τα χαρακτήρισε μεμονωμένες πράξεις και οπωσδήποτε καταδικαστέες,

Προσέθεσε ακόμα ότι όποιοι είναι ένοχοι θα πρέπει να τιμωρηθούν, αλλά όχι να ανασταλεί η χρηματοδότηση σε ένα ολόκληρο κόμμα.

Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι του Δημοσίου ζήτησαν να απορριφθεί η προσφυγή της Χρυσής Αυγής ως απαράδεκτη, ενώ για την κοινή υπουργική απόφαση που διέκοψε τη χρηματοδότηση, την χαρακτήρισαν νόμιμη καθώς προηγήθηκε απόφαση της Βουλής και μάλιστα, κατέληξαν ότι οι αποφάσεις της Βουλής δεν προσβάλλονται στο ΣτΕ.

Το ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.