X

Εντολή για τη σύλληψη δύο γιατρών μετά την αυτοκτονία αστέγου

Δόθηκε εντολή να συλληφθούν δύο γιατροί του Δρομοκαΐτειου προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις μετά την αυτοκτονία ενός αστέγου.

Ant1news



Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών προκάλεσε η υπόθεση της αυτοκτονίας ενός 44χρονου αστέγου, το πρωί της Παρασκευής, από ξενοδοχείο στην Αθήνα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 44χρονος άνδρας είχε διαγνωστεί την Πέμπτη ότι πάσχει από κατάθλιψη και άλλες ψυχικές ασθένειες από γιατρούς στο Αιγινήτειο νοσοκομείο και μεταφέρθηκε στο Δρομοκαΐτειο. Εκεί, όμως, οι δύο γιατροί που τον εξέτασαν έκριναν ότι δεν χρήζει νοσηλείας και τον άφησαν να φύγει.

Λίγες ώρες αργότερα και συγκεκριμένα το πρωί της Παρασκευής ο 44χρονος έπεσε στο κενό από τον 4ο όροφο ξενοδοχείου στην οδό Χαλκοκονδύλη, που φιλοξενεί αστέγους, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου, ενημερώθηκε για το περιστατικό και αμέσως έδωσε εντολή στον εισαγγελέα υπηρεσίας, Χαράλαμπο Λακαφώση, να διατάξει τη σύλληψη των δύο γιατρών του Δρομοκαΐτειου προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις στην Εισαγγελία.

Εφόσον διαπιστωθεί από την προκαταρτική εξέταση που ήδη έχει ξεκινήσει ότι έχουν την κύρια ευθύνη θα τους ασκηθεί ποινική δίωξη.