X

Μαθήματα ναζισμού από τον Χρήστο Παππά σε μικρά παιδιά

Σοκαριστικό είναι το βίντεο που φέρνει στο φως η έρευνα της Καθημερινής. Ο Χρήστος Παππάς μαθαίνει σε παιδιά πώς να λέει «Heil Hitler».

Ant1news

Σοκαριστικό είναι το βίντεο που φέρνει στο φως η έρευνα της Καθημερινής. Ο Χρήστος Παππάς μαθαίνει σε παιδιά πώς να λέει «Heil Hitler».

Μαθήματα ναζισμού από το νούμερο δύο σε ιεραρχία βουλευτή της Χρυσής Αυγής, τον προφυλακισμένο Χρήστο Παππά, σε ανήλικα παιδιά.

Το κορίτσι μαθαίνει πώς να χαιρετάει ναζιστικά προτάσσοντας το δεξί του χέρι, αλλά και ένα μικρό αγόρι πώς να λέει σωστά το «Heil Hitler».

Ηχητικές συνομιλίες περιγράφουν τις βιαιότητες των βουλευτών του νεοναζιστικού μορφώματος στο Μελιγαλά, λίγες μέρες πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, οπότε και ακολούθησε πορεία Χρυσαυγιτών στην περιοχή.

Περιγράφεται με πάσα λεπτομέρεια, από το κατηγορούμενο μέλος του κλειστού πυρήνα της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια Γιώργο Τσακανίκα, στον πρώην οδηγό του Νίκου Μιχαλολιάκου, Σωτήρη Δεβελέκου, η επίθεση των βουλευτών Γιώργου Γερμενή και Γιάννη Λαγού.  «Τον σκότωσε στο ξύλο ο Καιάδας…Τον είχε ξαπλώσει από τις μπουνιές και του πάταγε το κεφάλι κάτω…Του τράβηξε κι ο Λαγός δύο μπουνίδια», ακούγεται να λέει ο Τσακανίκας.

Αυτές  οι πληροφορίες, αλλά και όλος ο όγκος των στοιχείων πλέον αξιοποιούνται και ξεσκεπάζουν με τον πιο καθαρό τρόπο την εμπλοκή της ηγεσίας του κόμματος τόσο στην υπόθεση Φύσσα όσο και στην επίθεση στους αφισοκολλητές του ΚΚΕ στο Πέραμα.

Όπως αποκαλύπτει η «Καθημερινή της Κυριακής», στη δικογραφία υπάρχουν τουλάχιστον 4 βίντεο τραβηγμένα από το κινητό του Χρήστου Παππά, στα οποία μαθαίνει ένα ανήλικο αγόρι πώς να λέει σωστά «Heil Hitler». «Mπράβο, λεβέντη μου», θα ακουστεί να λέει το νούμερο 2 της Xρυσής Aυγής στο μικρό παιδί που κρατάει τη σημαία των ναζί και χαιρετά ναζιστικά φορώντας περιβραχιόνιο με τη σβάστικα.